2.POHOD ŽENE U PLANINI

 (povodom međunarodnog Dana žena)

 Doživite Hrastovičku goru pod snijegom

Nedjelja 4.3.2018. oblačno, bez vjetra ali osjetno toplije sa puno snijega i vesela ekipa Vesna Marica Senka Anica, Ljilja Dragana Branka Valentina Vlasta ………… Žene iz HPD Siska i iz HPD Zrina Petrinje.

image00005

Dogovor je bio u 10.30 u Hrastovici. Hrastovica pitoreksno selo podno istoimene gore. U centru je izvor Bartolovac s izvrsnom vodom i kuća u kojoj je 1905. održana prva skupština Hrvatske seljačke stranke što je obilježeno spomen pločom. Prolazimo selom prema kapelici Sv. Duha i dalje na vrh Cepeliš. Odabrale smo ovaj put jer je najdraži svim planinarima. U snijegu je već utabanana staza. Prema brzini hoda određuje se tempo i svaka pronalazi svoj užitak. Uspon kroz šumu pruža čaroliju pod snijegom, tišinu za opuštanje čisti zrak za masku, napor za otpuštanje negativne energije.

 Vrijeme dolaska na vrh je od jedan do dva sata ovisno o uživanju putem. Vrh Cepeliš na visini 415 m u čijoj je blizini pl kuća Matija Filjak sagrađena 2007.godine.

Ulaskom u dom osjeća se srdačna atmosfera i zaključujemo „ima nas ima“. Topli dom, vruči čaj, kuhano vino…zasluga je domara genijalca Miloša Crnkovića, uvijek na usluzi.

Zajedničkom fotografijom ispred doma završava naše druženje. Spuštamo se strmijom ali kraćom stazom preko vodovoda i skijališta.

Rastanak s pohvalama, do slijedeće godine.

                                                                                                           Voditeljica

                                                                                                       Vlasta Žarković


Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email