2.POHOD ŽENE U PLANINI

Dogovor je bio u 10.30 u Hrastovici. Hrastovica pitoreksno selo podno istoimene gore. U centru je izvor Bartolovac s izvrsnom vodom i kuća u kojoj je 1905. održana prva skupština Hrvatske seljačke stranke što je obilježeno spomen pločom. Prolazimo selom prema kapelici Sv. Duha i dalje na vrh Cepeliš. Odabrale smo ovaj put jer je najdraži svim planinarima. U snijegu je već utabanana staza. Prema brzini hoda određuje se tempo i svaka pronalazi svoj užitak. Uspon kroz šumu pruža čaroliju pod snijegom, tišinu za opuštanje čisti zrak za masku, napor za otpuštanje negativne energije.

 Vrijeme dolaska na vrh je od jedan do dva sata ovisno o uživanju putem. Vrh Cepeliš na visini 415 m u čijoj je blizini pl kuća Matija Filjak sagrađena 2007.godine.

Ulaskom u dom osjeća se srdačna atmosfera i zaključujemo „ima nas ima“. Topli dom, vruči čaj, kuhano vino…zasluga je domara genijalca Miloša Crnkovića, uvijek na usluzi.

Zajedničkom fotografijom ispred doma završava naše druženje. Spuštamo se strmijom ali kraćom stazom preko vodovoda i skijališta.

Rastanak s pohvalama, do slijedeće godine.

                                                                                                           Voditeljica

                                                                                                       Vlasta Žarković


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

visuals-irhF3-MSiXk-unsplash
Izleti

VAŽNO!

Dragi planinari,na temelju preporuka ZJZ SMŽ-a i Stožera civilne zaštite grada Siska do daljnjega se otkazuju sastanci

CIJELI ČLANAK »