Uskrs na Oltarima

Nadali smo se pogreškama u najavljenoj prognozi, nažalost bilo je još gore nego što se očekivalo. Uskrs već godinama zabijeli Oltare, ali ovog Uskrsa 2013., izmjenjivala se kiša s još jačom kišom, a u ponedjeljak, snijeg i oblaci nisu dali da odradimo planiranu „Zavratnicu“.

Uskrs na Oltarima 2013 015 - kopija

Nas 11 okupilo se na Oltarima, s planovima za veselo druženje, planinarenje, uživanje u prvom cvijeću nakon duge zime, koja nas je sve umorila. Dvoje hrabrih – Nataša i Tomislav poklonili su se Zavižanu, na kojem je preko 3 metra snijega. Ostali dio ekipe „punio je baterije“ samo kratkim šetnjama u okolici planinarske kuće, nakon kojih smo se pokisli vračali u toplinu našeg doma. Od planova realizirano je veselo druženje s pjesmom uz harmoniku naših novih prijatelja – planinara HPD Plavnik Umag, podružnice Poreč.

Ono čega nije manjkalo, bila su vesela i nasmijana lica nas planinara.

Na Uskrsno jutro stol nam se šarenio kao proljeće. Planinarska obitelj okupila se oko stola na svečanom doručku. Najmlađi, Indi i Fran veselili su se košarici punoj rascvjetalih grančica drijenka, čokoladnim zečićima i pisanicama, najljepšem ukrasu našeg blagdanskog stola.

Bez obzira što je vani vrijeme bilo kišno i sivo, u duši smo se osjećali „cvjetno“.

Branka Dimov

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email