Obišli smo Kaštelanski Kozjak!

Taj dan obišli smo tvrđavu Klis i metropolu stare rimske provincije Dalmacije, Salonu. Popeli smo se na vrh Sv. Jure (676 m) otkuda se protežu prekrasni vidici prema kopnu (Svilaja, Dinara, Kamešnica pod snijegom, Mosor bili su na dlanu), a prema moru Kaštela, Split, Šolta, Brač, Hvar, Vis. Drugi dan puše Jugo i oblačno je, ali za hodanje zadovoljavajuće. Hodanje je počelo odmah od doma po hrptu prema skloništu Orlovo gnijezdo, pa prema planinarskom domu Putalj odakle se pruža jedan od najljepših pogleda na Split. Cijelo vrijeme pogled prema moru, Kaštelama, Splitu i otocima. Ekipa „jačih“ hodača obišla je rano ujutro Crni Krug (650 m) i najviši vrh Kozjaka Veli vrj (779 m). Spustili smo se do Kaštel Gomilice i vratili u dom oko 16 sati na ručak.  U Sisak smo se vratili u večernje sate gdje nas je dočekala hladnoća i snijeg.

Ljubica Matijašević

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

2019 04 20 Vlasic 01
Obavijesti

Vlašić, BiH (20.-23.4.2019.)

“Ajmo curice, ajmo dječaci, studenti i đaci, planinari… u planine jer tamo nema zime”… savršen uvod za trodnevni boravak na Vlašiću i u Visokom, BiH, od 20.-23.4. Sunčano i toplo s malo vjetra.

CIJELI ČLANAK »
MEDVEDNICA 22
Obavijesti

Od Bistre do Markuševca (02.02.2014.)

Staro pravilo sisačkih planinara „idemo, makar i sikire padale“i ovaj put sprovodimo. Pun bus, iako je najavljena kiša i snijeg ( čak i po norveškoj prognozi ). Izlazimo u Gornjoj Bistri, čekaju nas naši novi članovi i vodiči Ruža i Ivan iz Zaprešića. Nešto lagano sipi, niti kiša niti snijeg.

CIJELI ČLANAK »