Omiška Dinara (20 i 21. 04. 2013.)


PLAN IZLETA

POLAZAK  autobusom sa parkirališta ispred ispred željezničkog kolodora u 5.00 sati

RELACIJA  Sisak- Glina-Plitvice-Gornja Ploča Split -Tugare

Subota 20. travnja

U subotu 20. svibnja okupljanje ispred željezničkog kolodvora polazak u 5 sati. Vozimo se preko Gline, Plitvica, da Splita. Po dolasku u Split nastavljamo do Tugara, mjesta u zaleđu Poljičke planine, poznato po uzgoju trešanja. U Tugare bi stigli oko 13 h. Odmah krećemo na lagani uspon do grebena Poljičke planine gdje ručamo s pogledom na more i otoke. U 14 h nastavljamo preko Jesenica i Duća , penjemo se uz crkvicu Gospe od sniga natrag na sjevernu stranu planine odakle puca pogled na Omišku Dinaru. Dalje se spuštamo preko zaselka Naklice i kroz Mali kanjon do Omiša (oko 18-19 h)  gdje nas čeka autobus i vozi u Nemire  (2-3 km) na spavanje u dvokrevetnim i četverokrevetnim  sobama.

Nedjelja, 21. travnja

Autobusom u 7 sati vozimo se u Omiš do mjesta  Planovo odakle se uspinjemo strmom stazom do Fortice (stara utvrda iznad Omiša) odakle se pružaju vidici na sam grad i otoke. Nakon kraćeg zadržavanja nastavljamo sjevernom stranom planine preko raskršća iznad Visećgrada, pa prijevojem Ogledališće spuštamo se do Čečuka. Kod Izvora, planinarsko sklonište PD Imber, načiniti ćemo pauzu za okrjepu i druženje s planinarima.

Penjemo se na Kulu – najviši vrh Omiške Dinare odakle se pružaju vidici na Brač i kanjon Cetine. Vraćamo se na Izvor odakle silazimo do sela Podašpilje i asfaltnom cestom do Cetine (Kaštil Slanica) gdje nas čeka nekoliko brodica za prijevoz do Omiša.

Polazak za Sisak planiran je oko 17 sati.

POVRATAK u Sisak oko 23 h

SMJEŠTAJ u apartmanima

OPREMA proljetna, črste planinarske cipele, zaštita od sunca i vjetra ( rezervna odjeća), hrana iz ruksaka

Prvi i drugi dan ponijeti vode ( prvi dan 5-6 i drugi dan 6-7 sati hodanja)

Informacije o izletu i prijava uz uplatu srijedom na sastanku u Društvu ili voditelju. 

   

Odredište: Omiška Dinara
Datum izleta: 20 i 21.04.2013.
Mjesto okupljanja: željeznički kolodvor u Sisku
Polazak: 05:00
Povratak: 23:00
Oprema i dokumenti: proljetna, črste planinarske cipele, zaštita od sunca i vjetra ( rezervna odjeća), hrana iz ruksaka
Težina staze: srednje

Okvirno vrijeme hodanja:

vidi plan
Način prijevoza: autobus
Vodič, informacije i prijave:  Vlasta Kolar, telefon kuća: 530 -016, posao: 522-655, mobtel: 091 886 19 17 

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obziromna objektivne okolnosti na terenu.


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

DSC 0085
Obavijesti

Košuta (08. i 09.03.2014.)

Alpe su nas i ove godine dočekale  sa svom raskošću zimske idile. Dva dana sunca i snijega, bez oblačka na nebu. Dok Željko Rakarić ne sredi svoje fotografije (gotovo 1000 komada) donosimo dio atmosfere kroz ove koje smo prikupili. 

CIJELI ČLANAK »