Petrova gora (28.04.2013)

Opis ture: Krećemo od Lovačkog doma Muljava nakon kave (10-10,30), na Rimski put kojim dolazimo na Veliki Petrovac gdje se nalazi spomen-muzej Petrova gora. Sa Velikog Petrovca  krećemo prema Kraljevu grobu, mjestu na kojem je prema narodnoj predaji pokopan posljednji kralj hrvatske krvi, Petar Svačić. Naime, u borbi s Mađarima na području Gvozda, današnje Petrove gore, 1097. godine kralj Petar Svačić  bio je teško ranjen, a od zadobivenih rana ubrzo je i umro. Hrvatske šume su na tom mjestu podigle spomen ploču. Od Kraljeva groba idemo na Mali Petrovac, pa se vraćamo na Veliki Petrovac i Rimski put do Muljave, kako bi izbjegli spust preko Malog Velebita. Naime s obzirom na godišnje doba i snijeg ili blato,  spust preko Malog Velebita bio bi prezahtjevan (s obzirom na strminu).

 Lovački dom je otvoren, pa planinari imaju mogućnost hrane u Domu ili iz ruksaka.


Odredište:  Petrova gora – Zelena staza
Datum izleta:  28.04.2013.
Mjesto okupljanja:  Željeznički kolodvor u Sisku
Polazak:  08:00
Povratak:  prema dogovoru
Oprema i dokumenti:  standardna planinarska oprema, ovisno o vremenu,  planinarska i osobna iskaznica.
Težina staze:  lagano

Okvirno vrijeme hodanja (u satima):

 do 4 sata
Način prijevoza:  autobus
Vodič, informacije i prijave:   Ivanka Marić 091 768 0339, Renata Belec 098 685 891

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obziromna objektivne okolnosti na terenu.


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Image00026
Obavijesti

KOTLIĆ

U nedjelju, 22. rujna 2013. održano je u organizaciji HD Kapela iz Zagreba takmičenje u pripremanju planinarskog kotlića. Događaju su prisustvovali i naši članovi. A kako su prošli to ćemo saznati uskoro…

CIJELI ČLANAK »