ČLAN

KAKO SE UČLANITI?

HPD SISAK

Želite li otkrivati najljepše i najskrovitije kutke lijepe naše, pa i šire, opuštati se negdje između neba i zemlje, uživati u neizmjernim radostima što nam pruža planinarenje postanite član našeg planinarskog društva.

Ukoliko se odlučite učlaniti dođite u Ulicu I. Meštrovića 32, srijedom u 19 h te ispunite pristupnicu, ili ju donesite već ispunjenu.

Obrazac za članstvo možete preuzeti na sljedećoj poveznici: Pristupnica.pdf

Troškovi učlanjenja:

  • članska iskaznica 1 euro (upisnina)
  • godišnju članarina:
    • besplatno – predškolska djeca
    • 7 eura – umirovljenici, nezaposleni, studenti, učenici
    • 14 eura – ostali (odrasli)
    • 28 eura – obiteljska članarina (roditelji s djecom studentima, školske i predškolske dobi)

 

Dobit ćete člansku iskaznicu Hrvatskog planinarskog saveza i markicu za tekuću godinu.

Svi članovi imaju povlastice prilikom boravaka u planinarskim domovima u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini – 50% popusta na cijenu noćenja na temelju potpisanog bilateralnog ugovora o jednakim povlasticama za planinare u obje države, osiguranje u slučaju nezgode, popust od 10-20% za kupnju planinarske obuće i odjeće u specijaliziranim trgovinama .

Članstvo u Društvu također daje pravo članovima sudjelovanje u radu, školovanju i akcijama stručnih komisija HPS-a.

Dobro došli!

ZAŠTO?

ZAŠTO PLANINARITI ?

HPD SISAK

Razmišljate biste li počeli planinariti? Želite se informirati o aktivnostima društva? Dobro došli na stranice HPD „Sisak“!

Možda će vas sadržaj stranice potaknuti da nam se pridružite, jer planinarenje je način i stil življenja i doživljavanja, čitav niz aktivnosti koje suvremenom čovjeku život čine zanimljivijim, ugodnijim, zdravim i nadasve ljepšim. Uz to, bavljenjem planinarenjem razvija se snalažljivost, hrabrost, požrtvovnost, prilagodljivost, fizička izdržljivost i društvenost.

Što nas privlači planinama: odlazak u prirodu i boravak na čistom gorskom zraku, nepoznata odredišta, sakupljanje ljekovitih trava, gljiva, plodova prirode, pogledi s gorskih vrhunaca, penjanje po stijenama, izležavanje na travnatim proplancima, zalasci sunca, jutarnje maglice i oblaci zalegli na vrhove, plavičasti niz dalekih planina….

Pridružite nam se!!!!! Odlazak u prirodu i kretanje na čistom gorskom zraku je aktivni način odmora, koje unatoč uloženim fizičkim naporima čovjeka ispunjava novom snagom i zadovoljstvom. Prema tome, bavljenje planinarenjem pospješuje čovjekovo zdravlje, kako fizičko, tako i psihičko!