Snježna idila varaždinskih brega (24.2.2018.)

Dvadesetak planinara HPD-a Sisak odazvalo se pozivu PD Ravna Gora iz Varaždina na obilježavanje prvog izleta varaždinskih planinara održanog 29. veljače 1920. godine. Pohod je zamišljen kroz dvije ture, ali zbog zimskih uvjeta odrađena je jedna  kombinacija.

image00016

Prošli smo vrh Gradec (277m) prešli preko rijeke Bednje na Tuhovec, potom Vanjkovec, Tonimir, Vrhovčak – dijelove Varaždinsko – Topličkog gorja te se spustili u Varaždinske Toplice. Snježna idila ne bi bila moguća da domaćini nisu, dan prije, djelomično učinili stazu prohodnijom. Vinogradi pod snijegom, kleti s pozivima da se dođe na kupicu vina, odmorišta za hodočasnike, tišina – zadovljstvo. Ostaje žal što nismo mogli do vodopada, ( iako je naš Leo dao sve od sebe), ali eto razloga da se dođe opet.

Pohvala domaćinima na organizaciji. Doček je bio na OPG-u Krpeta gdje smo imali priliku razgledati obiteljski muzej s prikazom života s početka 20. stoljeća, probati domaće proizvode od kojih posebno isitičemo mast s čvarcima, bisku, roščiće te kupiti domaći jabučni ocat. U hotelu Minerva , nakon ukusno pripremljenog vinskog gulaša, domaćeg bijelog vina i kupanja, organizirana je zabava. Tko nije mogao ove godine ili se uplašio snijega, poziv za sljedeću kada će domaćini slaviti 15. obljetnicu od kada organiziraju sjećanje na ovaj izlet.

Tekst: Vesna Rogulja Mart

Fotografije: Ljubica Matijašević, organizator puta

Poruka s izleta u Varaždinsko gorje: NE ODUSTAJE SE OD IZLETA RADI NAJAVE LOŠEG VREMENA!!! 

Slike govore više od riječi.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email