Snježna idila varaždinskih brega (24.2.2018.)

Prošli smo vrh Gradec (277m) prešli preko rijeke Bednje na Tuhovec, potom Vanjkovec, Tonimir, Vrhovčak – dijelove Varaždinsko – Topličkog gorja te se spustili u Varaždinske Toplice. Snježna idila ne bi bila moguća da domaćini nisu, dan prije, djelomično učinili stazu prohodnijom. Vinogradi pod snijegom, kleti s pozivima da se dođe na kupicu vina, odmorišta za hodočasnike, tišina – zadovljstvo. Ostaje žal što nismo mogli do vodopada, ( iako je naš Leo dao sve od sebe), ali eto razloga da se dođe opet.

Pohvala domaćinima na organizaciji. Doček je bio na OPG-u Krpeta gdje smo imali priliku razgledati obiteljski muzej s prikazom života s početka 20. stoljeća, probati domaće proizvode od kojih posebno isitičemo mast s čvarcima, bisku, roščiće te kupiti domaći jabučni ocat. U hotelu Minerva , nakon ukusno pripremljenog vinskog gulaša, domaćeg bijelog vina i kupanja, organizirana je zabava. Tko nije mogao ove godine ili se uplašio snijega, poziv za sljedeću kada će domaćini slaviti 15. obljetnicu od kada organiziraju sjećanje na ovaj izlet.

Tekst: Vesna Rogulja Mart

Fotografije: Ljubica Matijašević, organizator puta

Poruka s izleta u Varaždinsko gorje: NE ODUSTAJE SE OD IZLETA RADI NAJAVE LOŠEG VREMENA!!! 

Slike govore više od riječi.

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Image46
Obavijesti

PLEŠIVICA I OKIĆ (20.02.2016.)

Još jedan odlazak na planinarenje, još jedan prelijepi izlet, još jedan posjeta Samoborskom gorju u veljači.

Tog jutra ispred željezničkog kolodvora sakupio se veliki broj naših planinara. Danima se pratila vremenska prognoza na kojoj su se za tu subotu izmjenjivali snijeg, kiša, oblaci i sunce. Na kraju smo dobili najbolju kombinaciju – oblake i sunce.

CIJELI ČLANAK »