Goletne rudine (8.2.2020.)


Nakon toga slijedi vožnja do Gvozdanskog i početak hodanja. Tura je bila standardna, iz Gvozdanskog podno kule preko zaseoka Guge, pa uz i preko potoka i klanaca do hrptenog dijela. Jedva smo čekali da se izdignemo na brijeg odakle su nas čekali lijepi pogledi prema Lici i BiH. Na vrh stižemo prije podneva. Ugodnih 15-ak stupnjeva uz jako sunce, bilo je idealno za duga izležavanja na travnatim padinama rudina. Još kad tome dodate poglede koji sežu od Kozare, Grmeča, Klekovače, Osječenica, Ozeblina, Ličke Plješivice… uživanje je bilo zagarantirano. Na polazak nas je namamio opojni miris roštilja koji se osjetio iz daleke Kostajnice. Ipak, kod auta smo se o
dlučili da ćemo obići i utvrdu Gvozdansko preskažući Žrnovnicu. Na kraju, odlazak u BiH na ćevape te polazak u kasnim poslijepodnevnim satima ispunjeni dojmovima s dragih nam Rudina prema Sisku.

Do sljedeće godine!

Fotografije i tekstMarko Kotaranin


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

01-SDC14748
Obavijesti

Proljeće u zraku, osmjeh na licu

U sunčano nedjeljno jutro 33 planinara uputila su se autobusom na Petrovu goru u susret proljeću. Veselimo se jutarnjoj kavi u Lovačkom domu „Muljava“. Sjediti na terasi i piti kavu u okruženju prirode pravi je užitak. Promatramo sve oko sebe. Duga i oskudna zima naglo se pretvorila u raskošno proljeće.

CIJELI ČLANAK »