Goletne rudine (8.2.2020.)


Nakon toga slijedi vožnja do Gvozdanskog i početak hodanja. Tura je bila standardna, iz Gvozdanskog podno kule preko zaseoka Guge, pa uz i preko potoka i klanaca do hrptenog dijela. Jedva smo čekali da se izdignemo na brijeg odakle su nas čekali lijepi pogledi prema Lici i BiH. Na vrh stižemo prije podneva. Ugodnih 15-ak stupnjeva uz jako sunce, bilo je idealno za duga izležavanja na travnatim padinama rudina. Još kad tome dodate poglede koji sežu od Kozare, Grmeča, Klekovače, Osječenica, Ozeblina, Ličke Plješivice… uživanje je bilo zagarantirano. Na polazak nas je namamio opojni miris roštilja koji se osjetio iz daleke Kostajnice. Ipak, kod auta smo se o
dlučili da ćemo obići i utvrdu Gvozdansko preskažući Žrnovnicu. Na kraju, odlazak u BiH na ćevape te polazak u kasnim poslijepodnevnim satima ispunjeni dojmovima s dragih nam Rudina prema Sisku.

Do sljedeće godine!

Fotografije i tekstMarko Kotaranin


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

20131020 100632
Obavijesti

JESEN NA SJEVERNOM VELEBITU

Subota 19. listopada 2013. godine,  zora nad Siskom najavila je lijep dan. Raspoloženi premda još malo sneni, „potrpali“ smo se u autobus s nešto više prtljage i prepustili u sigurne ruke našeg  vozača Iveka točno u 6:00 sati. Na ugodnoj vožnji prati nas  veliki sjajni mjesec i mami na pomalo mistična razmišljanja.

CIJELI ČLANAK »