Goletne rudine (8.2.2020.)

 Prema planu izleta, 8.2.2020. je održan izlet na Goletne rudine. Izletu se odazvalo 19 planinara HPD-a Sisak i PD-a Djed.

Iako je tek veljača, imali smo osjećaj da je proljetno vrijeme već debelo zakoračilo. Nakon okupljanja u Sisku, prva stanica nam je bila tradicionalno Tekija u H. Kostajnici, gdje smo se našli na kavi s prijateljima iz Kostajnice.

IMG 6481

Nakon toga slijedi vožnja do Gvozdanskog i početak hodanja. Tura je bila standardna, iz Gvozdanskog podno kule preko zaseoka Guge, pa uz i preko potoka i klanaca do hrptenog dijela. Jedva smo čekali da se izdignemo na brijeg odakle su nas čekali lijepi pogledi prema Lici i BiH. Na vrh stižemo prije podneva. Ugodnih 15-ak stupnjeva uz jako sunce, bilo je idealno za duga izležavanja na travnatim padinama rudina. Još kad tome dodate poglede koji sežu od Kozare, Grmeča, Klekovače, Osječenica, Ozeblina, Ličke Plješivice… uživanje je bilo zagarantirano. Na polazak nas je namamio opojni miris roštilja koji se osjetio iz daleke Kostajnice. Ipak, kod auta smo se o
dlučili da ćemo obići i utvrdu Gvozdansko preskažući Žrnovnicu. Na kraju, odlazak u BiH na ćevape te polazak u kasnim poslijepodnevnim satima ispunjeni dojmovima s dragih nam Rudina prema Sisku.

Do sljedeće godine!

Fotografije i tekstMarko Kotaranin


Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email