Upiši se u planinarsku školu!

Rok za prijavu je 11. ožujka 2020.  Javi se što prije jer je broj mjesta ograničen 🙂

Obrazac za prijavu u planinarsku školu možeš ispisati na računalu te ga ispunjenog donijeti na sastanak. Preuzmi prijavnicu ovdje.


Opće informacije

Opća planinarska škola se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, odnosno predavanja te izleta i vježbi, prema Pravilniku o općoj planinarskoj školi u Hrvatskom planinarskom savezu. Školu će provesti iskusni planinari HPD Siska i HGSS-a uz gostujuće predavače, istaknute planinare iz Hrvatske.

Planinarska škola polaznicima omogućuje stjecanje općih znanja i vještina iz područja planinarstva kao osnovu za siguran i svrsishodan boravak u planinama te djelovanje unutar planinarske udruge, u skladu sa željama pojedinaca i sredine u kojoj djeluje.

Broj polaznika je ograničen zbog kompleksnosti izvođenja planinarske školi na 35 polaznika. Redovna cijena Opće planinarske škole iznosi 300 kn dok je cijena za školarce i studente 250 kn. Polaznici opće planinarske škole mogu isključivo biti članovi planinarskih udruga s plaćenom članarinom za tekuću godinu, te s navršenih 15 godina. Osobe mlađe od 18 godina školu mogu upisati isključivo uz pismeni pristanak roditelja ili staratelja.

Za učlanjenje u HPD Sisak potrebna vam je 1 fotografija te ispunjena prijavnica za članstvo, a učlaniti se možete i prilikom upisa u školu. Troškovi učlanjenja su 100 kn za odrasle zaposlene osobe, 50 kn za umirovljenike, nezaposlene, studente i učenike, 200 kn za obiteljsku članarinu – roditelje s djecom studentima, školske i predškolske dobi) te 10 kn članska iskaznica.

U cijenu škole su uključeni: materijalni troškovi organizacije škole, literatura, zamka i majica. U cijenu nisu uračunati troškovi izleta, prijevoza (dijeli se na broj učesnika), spavanja u domovima i hrane. Ukoliko pojedinac želi prekinuti školovanje iz određenog razloga nakon početka, HPD Sisak nije dužan vratiti novac za školovanje i članarinu u HPS-u.

Popis obavezne planinarske opreme za polaznike škole:

– Visoke planinarske cipele – gojzerice
– Veći planinarski ruksak (> 40 L)
– Mala prva pomoć
– Čeona svjetiljka

Aktivnost

Termin

Sadržaj

1. predavanje

25.3.

Otvaranje škole

Povijest planinarenja i organizacija HPS

1. teren

28./29.3.

Otok Krk

2. predavanje

1.4.

Oprema, markacije, putevi i objekti

2. teren

5.4.

Tragom prvog izleta HPD Sisak

3. predavanje

15.4.

Zaštita prirode i meteorologija

3. teren

18.4.

Učka

4. predavanje

22.4.

Čvorologija i osnove alpinizma

4. teren

25.4.

Kalnik

5. predavanje

6.5.

Orijentacija

5. teren

9.5.

Medvednica

6. predavanje

13.5.

Osnove speleologije

6. teren

16.5.

Golica ili Viševnik (SLO)

7. predavanje

20.5.

Prva pomoć u planini i HGSS

7. teren

23.5.

HRASTOVICA – članovi OT Sisak

8. ispit

 

Ispit

8. teren

6./7.6.

DinaraPodijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti