Otvaranje planinarske kuće Oltari (1. – 2.5.2021.)

01.05.   

Vožnja autocestom do prijevoja Vratnik iznad Senja, oko 10 h.

Grupa 1: Izlazi na prijevoju Vratnik te hoda „standardnom“ stazom. Dolazak do Oltara oko 18 h.
Grupa 2: Vozi se autobusom do Oltara i iskorištava dan po želji. 

02.05.  

Buđenje i spremanje stvari (sve u autobus), pospremanje pl. kuće. Polazak u 8:00 h iz kuće prema Zavižanu. Dolazak na parkiralište ispred planinarskog doma Zavižan i polazak na hodanje uz opcije: Premužićevom stazom do Rosijeve kolibe i do vrha Gromovača, šetnja oko Zavižana, posjeta Botaničkog vrta, obilazak susjednih vrhova Zavižanske kose i Vučjaka, kružna tura preko Velikog Zavižana i Balinovca… Polazak za Sisak između 16 i 16:30.

Bitne informacije

Dokumenti: Osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica

Hrana i piće: Tokom hodanja oba dana iz ruksaka. U subotu navečer će se naložiti vatra u pecani pa si možete ponijeti mesa/povrća za roštilj ukoliko želite.

Zahtjevnost izleta: Prvi dan od Vratnika do Oltara 5-6 sati hoda (lagano do srednje teško). Drugi dan od Zavižana do Rosijeve kolibe s penjanjem na vrh Gromovača oko 6 sati hoda (srednje teško). Ostale opcije lakše.

Smještaj: Planinarska kuća Oltari u dvije skupne spavaonice.

Napomena:

– Nosi se jednodnevni ruksak za hodanje, a ostale stvari ostaju u autobusu/smještaju
– Ponijeti vreću za spavanje, naglavnu lampu
– Prilagoditi planinarsku odjeću za mogući pljusak i vjetar
– Osobni pribor za higijenu
– Obavezne visoke planinarske cipele za hodanje, ima još snijega
– Zaštita od sunca (krema, šešir ili kapa)
– Na hodanje ponijeti minimalno 2 litre vode (vodu za piće si nosite za oba dana), kao i ostale napitke jer kuća nije opremljena pićem, a nema ni trgovine u blizini

Troškovi

Prijevoz autobusom i noćenje: 50 kn – srijedom u 19:00 sati u prostorijama društva (mjesto se čuva samo za uplaćene akontacije u visini punog iznosa). Broj mjesta je ograničen zbog epidemioloških naputaka.
Ostali troškovi na licu mjesta: 30 kn ulaznica u NP Sjeverni Velebit

Info: na sastanku Društva ili na hpd-sisak@hpd-sisak.hr

JAVNO ZDRAVSTVO: SVI SUDIONICI IZLETA DUŽNI SU SE PRIDRŽAVATI NAPUTAKA I EPIDEMIOLOŠKIH PREPORUKA HRVATSKOG ZAVODA ZA KOJE PROPISUJU OSIGURANJE OPĆIH I POSEBNIH HIGIJENSKIH I SIGURNOSNIH UVJETA U SVEZI COVID-19, A DOSTUPNE SU NA POVEZNICI https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zaraznebolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

 

 
Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Nova 2014. u PK Oltari, Sj. Velebit 014
Obavijesti

Doček Nove 2014. u PK Oltari (29.12.2013. – 2.1.2014.)

Planinarska kuća Oltari je i ove zime bila topli dom 13 planinara HPD Sisak (među kojima je dvoje planinara iz Zaprešića, danas naših novih članova), koji su nastavili tradiciju dočeka Nove godine na Sjevernom Velebitu. Samo pravi zaljubljenici u planinu znaju zamijeniti komfor vlastitog doma, skromnom kućom u ovom idiličnom velebitskom selu.

CIJELI ČLANAK »