Dikavac – Goletne rudine (8.2.2020.)

Polazak: Ispred Konzuma u Sisku (Caprag) u 7:00 sati

Plan izleta: Vožnja do prijevoja Vratnik uz stanku za kavu u Glini. Dio automobila se ostavlja u Gvozdanskom. Slijedi planinarenje do vrhova Dikavac i Goletnih rudina. Na povratku svraćamo u B. Kostajnicu na ćevape.

Staza: Kreće se s prijevoja Vratnik na prostoru Čavlovice. Prolazi se kroz nekoliko zaseoka i preko vrhova Glavica i Vučkovića brda do prvog odredištva, vrha Dikavac (585 mnv). Na vrhu radimo pauzu uz otvorene poglede na sjeverozapad. S vrha „staza“ vodi preko zaseoka Kovačevići, kroz klance i uz potoke do drugog odredišta, Goletnih rudina (548 mnv). Na ovome vrhu ćemo uživati u pogledima na jugozapad, preko Trgovske gore i utvrde Gvozdansko do planina u BiH, Ličke Plješivice… Spuštamo se u mjesto Gvozdansko čime završava planinarski dio izleta.

Hodanje: Ukupne dužine 15-ak km, vrijeme hodanja 7 sati

Napomena: Izlet nije standardni društveni nego i avanturistički. Fizički je srednje zahtjevan, a uz vrstu terena i zahtjevan. Ne postoje planinarske staze, dio puta idemo kroz klanac, prelazimo potok nekoliko puta, možda ćemo se malo probijati kroz trnje i šikaru. Ipak, područje je dobro poznato organizatoru i nekolicini učesnika.

Povratak: Do 20:00 sati

Oprema: Slojevita odjeća, visoke cipele, štapovi za hodanje, ruksak s hranom, rezervna roba (tenisice, rezervne hlače, rublje, čarape i sl.), osobni dokumenti

Prijevoz: Automobilima

Troškovi: Ukupna udaljenost puta iznosi 180 kilometara, što znači da bi troškovi za auto prosječene potrošnje 7 l s 4 osobe iznosili cca. 120 kn. Ukoliko vozač ne odredi drugačije, „nepisano pravilo“ je da trošak benzina trebaju pokriti suputnici u autu, dok je vozač oslobođen zbog akumulacijskih troškova koje sam plaća.

Prehrana: Iz ruksaka

Moguće promjene u ovisnosti o stanju na terenu i mogućnostima sudionika

Informacije i prijave: Na sastancima društva ili na mail Društva: hpd-sisak@hpd-sisak.hr

Vodič: Marko Kotaranin

Fotografije i doživljaje s prošlogodišnjeg izleta možete pogledati/pročitati na sljedećoj poveznici: http://www.hpd-sisak.hr/index.php/obavijesti-menu-item/593-goletne-2019


Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

1553623517014
Obavijesti

Gacka (24.3.2019.)

67 planinara HPD Sisak, uživala su u krasnom sunčanom danu uz rijeku Gacku. Ruta je bila od Otočca (Konzum – Ulica Lj. Gaja do same rijeke) pa do Čovića, gdje su nas čekali autobusi. 

CIJELI ČLANAK »
oltari111
Oltari

Planinarska kuća Oltari

Oltari su maleno mjesto na Sjevernom Velebitu.Tiho i neprimjetno se nastanilo u našim srcima.zarobilo nas ljepotom, ispunilo mirom, radošću, ,nestvarnim pogledima na otoke Krk, Prvić, Kvarnerski zaljev, Učku…U tom zaustavljenom vremenu nalazi se planinarska kuća Oltari, kojom upravlja naše planinarsko društvo.

CIJELI ČLANAK »