Počelo je, počelo!

Čaplarovo predavanje o povijesti planinarenja i organizaciji HPS prvo je od osam predviđenih predavanja po programu planinarske škole za 2018. godinu. Budući da je Čaplarova uloga u svijetu planinara velika, logično je bilo da njegovim predavanjem nova generacija planinara dobije uvid u užitak zvan planinarenje.

Čaplar je autor više planinarskih vodiča i priručnika, među kojima su najopsežnije i najpopularnije knjige Planinarski vodič po Hrvatskoj i Planinarski udžbenik te urednik weba HPS-a. Vodio je projekt digitalizacije Hrvatskog planinara, jedinog hrvatskog časopisa koji u konitnuitetu izlazi od 19. stoljeća, u kojemu je digitalizirano stotinu godišta toga časopisa. Bavi se planinarskom fotografijom i drži raznovrsna putopisna i stručna planinarska predavanja. Od 2003. do 2006. bio je član Izvršnog odbora Hrvatskog planinarskog saveza. Aktivan je u Vodičkoj službi HPS-a kao član Stanice planinarskih vodiča Zagreb i vodič instruktor na planinarskim školama i tečajevima za vodiče u Hrvatskoj i inozemstvu. Godine 2014. izabran je za pročelnika Stanice planinarskih vodiča Zagreb. Suradnik je UNDP-a na projektu Via Dinarica te je osnivač i predsjednik Udruge Via Dinarica Croatia koja se bavi razvojem planinskog turizma čijim smo se akcijama kao Društvo pridružili.

 

Tekst: Vesna Rogulja Mart

Fotografije: Marko Kotaranin


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

IMG-20200703-WA0003
Obavijesti

Naši tići na otvorenju atletske staze

ŠRC Sisak 2. srpnja 2020. organizirao je svečano i sportsko otvaranje nove atletske staze na Gradskom stadionu Sisak. Povodom otvorenja dobili smo poziv Zajednice sportskih udruga grada Siska i samoga organizatora da uveličamo svečanost odazivom naših članova, uzrasta osnovne škole, na utrku na 200m. I ostalo je sada već povijest…

CIJELI ČLANAK »