Krstarenje Jadranom (22. – 29.8. 2020.)

Osam ovakvih dana od 22. – 29.8. 18 planinara HPD Siska na brodu Miki ispunili su svoja očekivanja. Plovidba, kupanje, plivanje, ronjenje, hodanje, planinarenje, eko akcije, obilazak kulturnih i sakralnih spomenika, druženje i zabave…


Bili su to otoci: Brač, Korčula, Mljet, Ščedro i Hvar te poluotok Pelješac.

Od mjesta: Povlja, Trpanj, Korčula, Lumbarda, Pomena, Viganj, Hvar, Milna i Postire.

Uvale: Luka, Rasotica, Divna, Duba pelješka, Vela i mala Kneža, Bilin žal, Dijana (lovište Pelegrin), Milnica i Stiniva. Atlas u ruke i potraga… Početna i završna luka je Omiš.

Planinarsko poslijepodne imali smo na Mljetu 25.8. Desetak planinara krenulo je u avanturu, troje do otočića Sv. Marije, a ostali u brdoviti dio otoka na Montokuc (253m) i Veliki Gradac (MPO).

Ako ste znatiželjni, avanturisti, „skitnice“, društveni to je za vas, ako niste postati ćete. Godina je pred nama za nove odluke. Uživajte i vi kroz plavetnilo boja…

Tekst i fotografije: Vlasta Žarković

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Image01
Obavijesti

EKO akcija Žumberak, 28.03.2015.

Eko-akcija čišćenja Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Ekološko društvo Žumberak u sklopu projekta Uljepšajmo svoj zavičaj: „ Više cvijeća manje smeća“, uz potporu Zagrebačke županije a u suradnji s općinom Krašić organiziralo je 13. eko-akciju uklanjanja i zbrinjavanja otpada iz zaštićene prirode Žumberka.

 

CIJELI ČLANAK »
gacka
Izleti

Gacka (24.3.2019.)

Rijeka Gacka je sa svojim pritokama dugačka 61 km, iako je prije izgradnje hidroelektrane bila dugačka 100 km. Proteže se od svog izvora Tonković vrilo te se polako spušta niz područje Gackog polja primajući brojne pritoke. Odlikuje je čista bistra voda koja unatoč krševitom kraju relativno sporo teče. 

CIJELI ČLANAK »