Krstarenje Jadranom (22. – 29.8. 2020.)

Osam ovakvih dana od 22. – 29.8. 18 planinara HPD Siska na brodu Miki ispunili su svoja očekivanja. Plovidba, kupanje, plivanje, ronjenje, hodanje, planinarenje, eko akcije, obilazak kulturnih i sakralnih spomenika, druženje i zabave…


Bili su to otoci: Brač, Korčula, Mljet, Ščedro i Hvar te poluotok Pelješac.

Od mjesta: Povlja, Trpanj, Korčula, Lumbarda, Pomena, Viganj, Hvar, Milna i Postire.

Uvale: Luka, Rasotica, Divna, Duba pelješka, Vela i mala Kneža, Bilin žal, Dijana (lovište Pelegrin), Milnica i Stiniva. Atlas u ruke i potraga… Početna i završna luka je Omiš.

Planinarsko poslijepodne imali smo na Mljetu 25.8. Desetak planinara krenulo je u avanturu, troje do otočića Sv. Marije, a ostali u brdoviti dio otoka na Montokuc (253m) i Veliki Gradac (MPO).

Ako ste znatiželjni, avanturisti, „skitnice“, društveni to je za vas, ako niste postati ćete. Godina je pred nama za nove odluke. Uživajte i vi kroz plavetnilo boja…

Tekst i fotografije: Vlasta Žarković

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

image00009
Obavijesti

Suradnja HPD-a Sisak i Gimnazije Sisak

Povodom 35 godina kontinuiranog djelovanja HPD-a Sisak u galerijskom prostoru Gimnazije Sisak 13. prosinca održano je predavanje pročelnika Visokogorske sekcije HPD-a Željezničar iz Zagreba Slavka Patačka. Predavanjem su predstavljeni svi četiritisućnjaci koje je osvojio Slavko Patačko.

CIJELI ČLANAK »
20131020 100632
Obavijesti

JESEN NA SJEVERNOM VELEBITU

Subota 19. listopada 2013. godine,  zora nad Siskom najavila je lijep dan. Raspoloženi premda još malo sneni, „potrpali“ smo se u autobus s nešto više prtljage i prepustili u sigurne ruke našeg  vozača Iveka točno u 6:00 sati. Na ugodnoj vožnji prati nas  veliki sjajni mjesec i mami na pomalo mistična razmišljanja.

CIJELI ČLANAK »