Tužna vijest

Kao što je tiho i skromno živio, tako nas je i napustio.

Darko je bio veliki prijatelj i ljubitelj planina i raskošnih cvjetnih livada, čiju je ljepotu prenosio kistom i bojama na papir i u tome neizmjerno uživao. Njegove slike su ovjekovječile tu ljepotu. Posebno je obožavao našu veličanstvenu planinu Velebit gdje je maksimalno uživao u druženju s prirodom i prijateljima. U kasno ljeto i ranu jesen planine su prekrasne. Savršen umjetnik Priroda uzima u ruku kist i oslikava ih uvijek rado viđenim bojama. U tom periodu, boravak u planini pruža poseban užitak, a Darko je to znao dobro iskoristiti.

Često je išao na dežurstva u našu planinarsku kuću na Oltarima i pružao gostoprimstvo svima koji su u nju navraćali. Za to je, nema dugo, dobio i priznanje od Društva.

Velika mu hvala za sve.

Sahrana će biti u utorak, 28. kolovoza 2018. u 13:30h na mjesnom groblju Komarevo.


HPD Sisak

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

maglic naslovna
Izleti

Maglić, BIH (2. – 5.8.2018.)


Maglić je planina na granici Bosne i Hercegovine s Crnom Gorom, 20-ak km jugozapadno od Foče. Ima dva vrha: tzv. Mali Maglić (2386m) na bosanskoj strani i Veliki Maglić (2388m) na crnogorskoj strani, međusobno udaljena 10-ak minuta hoda. Planina je na zapadu omeđena rijekom Sutjeskom, na jugozapadu planinom Volujak (2283m), rijekama Drinom i Pivom na sjeveroistoku te planinom Bioč na jugoistoku. Posebitosti ove planine su da na njoj raste posljednja europska prašuma Perućica te da se s nje pruža pogled na predivno srcoliko Trnovačko jezero.

CIJELI ČLANAK »