Zašto planinariti ?


Razmišljate li biste li počeli planinariti? Želite se informirati o aktivnostima društva? Dobro došli na stranice HPD „Sisak“.

Možda će vas sadržaj stranice potaknuti da nam se pridružite , jer  planinarenje je način i stil življenja i doživljavanja, čitav niz aktivnosti koje suvremenom čovjeku život čine zanimljivijim, ugodnijim, zdravim i nadasve, ljepšim. Uz to, bavljenje planinarenjem razvija se snalažljivost, hrabrost, požrtvovnost, prilagodljivost, fizička izdržljivost i društvenost.

Što nas privlači planinama: odlazak u prirodu i boravak na čistom gorskom zraku, nepoznata odredišta, sakupljanje ljekovitih trava, gljiva, plodova prirode, pogledi s gorskih vrhunaca, penjanje po stijenama, izležavanje na travnatim proplancima, zalasci sunca, jutarnje maglice i oblaci zalegli na vrhove, plavičasti niz dalekih planina….

Pridružite nam se!!!!! Odlazak u prirodu i kretanje na čistom gorskom zraku je aktivni način odmora, koje unatoč uloženim fizičkim naporima čovjeka ispunjava novom snagom i zadovoljstvom. Prema tome, bavljenje planinarenjem pospješuje čovjekovo zdravlje, kako fizičko, tako i psihičko.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti