Kanjon Krupe (1.9.2019.)

Plan puta

Mjesto polaska: Ispred željezničkog kolodvora u Sisku

Vrijeme polaska: 5:00 h

Prijevoz: Autobusom

Povratak: oko 23:00 h

Okupljanje je na željezničkom kolodvoru 5 – 10 minuta ranije. Planirani dolazak na polazišnu točku za hodanje u selo Golubić do 10:00 h. Od Sela Golubić se spuštamo prema Visokom buku te nakon toga uz samu rijeku do Kudinog mosta. Proći ćemo uz pregršt slapova i mjesta na kojima ćemo se moći osvježiti, odnosno okupati. Od Kudinog mosta se penjemo prema kući Veselinovića. Tamo se može naručiti piće, te kušati domaće sireve i med. Blizu će čekati autobus koji će prevesti planinare do manastira Krupa koji se nalazi na samom izvoru rijeke.

Za planinare jače kondicije te iskustvom kretanja po stijeni, predviđena je dodatna tura od Kudinog mosta feratom preko Krnjeze do manastira Krupa, gdje ćemo se svi naći i odakle se kreće kući.

Polazak u Sisak je oko 19 h.

Ture hodanja:

1. Namijenjena svim polaznicima izleta: Golubić – kanjon Krupe – Kudin most – Veselinovića kuća (5 h)

2. Dodatna kondicijski i tehnički zahtjevna: ferata i kanjon Krnjeze (7.5 h)

Zahtjevnost hodanja: srednje zahtjevno

Oprema: U skladu s uvjetima na terenu, prozračna odjeća, na nogama OBAVEZNO planinarske cipele, zaštita od sunca u vidu šešira, puno tekućine, kupaće gaće i ručnik

Hrana i piće: Iz ruksaka

Troškovi: cca 150-170 kn

Informacije i prijave: Na sastanku društva u srijedu uz obaveznu uplatu akontacije od 100 kn

Organizator: HPD Sisak

Kontakt i informacije: e-mail hpd-sisak@hpd-sisak.hr

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti