Skuta i Kalški Greben (SLO) (27.-28.7.2019.)

Skuta (2532 m) i Kalški Greben (2224 m) pripadaju Kamniško Savinjskim Alpama.

najava skuta

Sa vrha se pružaju prekrasni pogledi na najviše vrhove Kamniških Alpi. Obje planine su dosta atraktivne i zahtjevne za uspon. Za one planinare koji bi htjeli da odrade nešto manje zahtjevno postoji mogućnost da odu sa nama do Cojzove koče i od tud mogu otići na Grintovec i Kalšku goru. Uspon od Suhodolnika do koče traje oko 2h i 45min.

PLAN PUTA

Krenuli bi iz Siska u 5h.

S autoceste Ljubljana-Jesenice fokusiramo se na izlaz Kranj-istok i slijedimo cestu u smjeru Jezerskog, ali samo do sela Kokra. Kad prijeđemo rijeku Kokra vidjet ćemo cestu koja vodi do Suhodolnika. Slijedimo cestu do parkirališta koje se nalazi oko 300m usred farme Suhodolnik.

Povratak: u nedjelju u večernjim satima

1. dan: Dolazak do doma Cojzova koča i odlazak na Kalški greben. Povratak do doma, večera iz ruksaka, a može se naručiti i u domu.

2. dan: Krećemo u 6h ujutro na Skutu. Uspon traje oko 3h. Za povratak do auta trebat će nam oko 5 i pol sati.

Opremakaciga

Prijave i informacijeJasminka Malnar, mob 098 195 3490

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email