Skuta i Kalški Greben (SLO) (27.-28.7.2019.)

Sa vrha se pružaju prekrasni pogledi na najviše vrhove Kamniških Alpi. Obje planine su dosta atraktivne i zahtjevne za uspon. Za one planinare koji bi htjeli da odrade nešto manje zahtjevno postoji mogućnost da odu sa nama do Cojzove koče i od tud mogu otići na Grintovec i Kalšku goru. Uspon od Suhodolnika do koče traje oko 2h i 45min.

PLAN PUTA

Krenuli bi iz Siska u 5h.

S autoceste Ljubljana-Jesenice fokusiramo se na izlaz Kranj-istok i slijedimo cestu u smjeru Jezerskog, ali samo do sela Kokra. Kad prijeđemo rijeku Kokra vidjet ćemo cestu koja vodi do Suhodolnika. Slijedimo cestu do parkirališta koje se nalazi oko 300m usred farme Suhodolnik.

Povratak: u nedjelju u večernjim satima

1. dan: Dolazak do doma Cojzova koča i odlazak na Kalški greben. Povratak do doma, večera iz ruksaka, a može se naručiti i u domu.

2. dan: Krećemo u 6h ujutro na Skutu. Uspon traje oko 3h. Za povratak do auta trebat će nam oko 5 i pol sati.

Opremakaciga

Prijave i informacijeJasminka Malnar, mob 098 195 3490

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

63 Na vrhu Tateyame
Obavijesti

Na krovu Japana (srpanj 2019.)

Iz Tokia, preko Fujia, stigla sam u Kyoto. Smješten u dolini triju rijeka, tisuću godina bio je carski glavni grad Japana. Od 1600 hramova koliko ih ima u Kyotu, oni najljepši pod zaštitom UNECSO-ve svjetske baštine, nalaze se po obroncima planina koje okružuju grad.

CIJELI ČLANAK »
Image01
Obavijesti

SIŠČANI I PETRINJCI U EKO AKCIJI

U subotu 26. travnja 2014. godine, grupa sisačkih planinara pridružila se planinarima HPD ZRIN-a u čišćenju i uređivanju planinarske staze od Tješnjaka prema Klinac gradu, od Tješnjaka do Oblaković verela i čišćenju otpada bačenog uz cestu prema Zelenoj dolini ( 15 planinara).


CIJELI ČLANAK »