Skuta i Kalški Greben (SLO) (27.-28.7.2019.)

Sa vrha se pružaju prekrasni pogledi na najviše vrhove Kamniških Alpi. Obje planine su dosta atraktivne i zahtjevne za uspon. Za one planinare koji bi htjeli da odrade nešto manje zahtjevno postoji mogućnost da odu sa nama do Cojzove koče i od tud mogu otići na Grintovec i Kalšku goru. Uspon od Suhodolnika do koče traje oko 2h i 45min.

PLAN PUTA

Krenuli bi iz Siska u 5h.

S autoceste Ljubljana-Jesenice fokusiramo se na izlaz Kranj-istok i slijedimo cestu u smjeru Jezerskog, ali samo do sela Kokra. Kad prijeđemo rijeku Kokra vidjet ćemo cestu koja vodi do Suhodolnika. Slijedimo cestu do parkirališta koje se nalazi oko 300m usred farme Suhodolnik.

Povratak: u nedjelju u večernjim satima

1. dan: Dolazak do doma Cojzova koča i odlazak na Kalški greben. Povratak do doma, večera iz ruksaka, a može se naručiti i u domu.

2. dan: Krećemo u 6h ujutro na Skutu. Uspon traje oko 3h. Za povratak do auta trebat će nam oko 5 i pol sati.

Opremakaciga

Prijave i informacijeJasminka Malnar, mob 098 195 3490

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

oltari111
Oltari

Planinarska kuća Oltari

Oltari su maleno mjesto na Sjevernom Velebitu.Tiho i neprimjetno se nastanilo u našim srcima.zarobilo nas ljepotom, ispunilo mirom, radošću, ,nestvarnim pogledima na otoke Krk, Prvić, Kvarnerski zaljev, Učku…U tom zaustavljenom vremenu nalazi se planinarska kuća Oltari, kojom upravlja naše planinarsko društvo.

CIJELI ČLANAK »
lipa1
Obavijesti

11. Zimski planinarski pohod od Sesveta do Lipe

Na 11. Zimskom planinarskom pohodu Sesvete – planinarski dom Lipa sudjelovalo je 27 planinara HPD Sisak. Izvještaj je napravio vodič planinarskog pohoda Vladimir Beštak koji je u prilogu, a slike se mogu pogledati na albumu korisnika HPD Lipa – Sesvete..

 

CIJELI ČLANAK »