Učka 23.3.2024.

Polazak autobusa ispred sportske dvorane Zeleni brijeg u 6:00 h, očekivani dolazak na Poklon 9:30 h

Očekivani povratak u Sisak je oko 20 sati.

Hrana i piće iz ruksaka (planinarski dom na Poklonu je opskrbljen samo pićem)

Opis staza
1. Duža ruta
Poklon (922 mnv) – Partizanska bolnica – Babino sklonište/Babin grob (1012 mnv) – Sedlo (1262 mnv) – Suhi vrh (1335 mnv) – Sedlo – Vojak (1401 mnv) – poučna staza Plas – Poklon.
Staza je dugačka oko 15,4 km, potrebno je oko 5-6 h sati aktivnog hoda pri čemu se savladava ukupno 870 m visinske razlike, tehnički nije zahtjevna, a kondicijska zahtjevnost je umjerena.
Detaljan opis rute
S parkirališta u blizini planinarskog doma Poklon kreće se stazom 630 do križanja sa stazom 657 kojom se nastavlja do Partizanske bolnice i dalje križanja Na Dole. Nastavlja se stazom 650 u smjeru Babinog groba do križanja sa stazom 662 kojom se nastavlja dalje do Babinog groba odakle se otvara prekrasan pogled na Kvarner i otoke. Nakon pauze nastavlja se stazom 661 u smjeru Male Učke te se nakon 1,7 km odvaja desno u šumu prema Sedlu. Skretanje je jako loše označeno pa treba obratiti pozornost! Sa Sedla se može nastaviti direktno prema vrhu Vojak stazom 601 ili opcionalno stazom 611 prema vrhu Suhi vrh s kojeg se otvara pogled prema Kvarneru i otocima. Istom stazom se vraća do Sedla te kreće na završni uspon na vrh Vojak s kojeg se otvara pogled u svim smjerovima. S vrha stazama 600 i 612 (poučna staza Plas) nastavlja se prema Poklonu.

2. Kraća ruta
Poklon – Sedlo – Vojak – poučna staza Plas – Poklon
Staza je dugačka oko 8,5 km, potrebno je oko 3,5 h aktivnog hoda, ukupno se savladava 450 m visinske razlike, tehnički nije zahtjevna, kondicijska zahtjevnost je umjerena.
Detaljan opis rute
S parkirališta kod planinarskog doma Poklon kreće se stazom 610 u smjeru Sedla. Dolaskom na Sedlo nastavlja se prema vrhu Vojak stazom 601. Ukoliko netko želi produljiti stazu može sa Sedla stazom 611 krenuti prema vrhu Suhi vrh s kojeg se otvara pogled prema Kvarneru i otocima te potom nakon povratka na Sedlo stazom 601 krenuti prema vrhu Vojak. S vrha stazama 600 i 612 (poučna staza Plas) nastavlja se prema Poklonu.

Prijave isključivo na sastanku srijedom uz plaćanje akontacije od 20,00 €

Oprema: standardna planinarska, uvjetovana vremenskim prilikama (rezervna odjeća i obuća), planinarske cipele, hrana i piće iz ruksaka.

Organizatori: Josipa Franić 091 169 9326 i Siniša Kolenković 099 606 0050

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča. Voditelj izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

1553623517014
Obavijesti

Gacka (24.3.2019.)

67 planinara HPD Sisak, uživala su u krasnom sunčanom danu uz rijeku Gacku. Ruta je bila od Otočca (Konzum – Ulica Lj. Gaja do same rijeke) pa do Čovića, gdje su nas čekali autobusi. 

CIJELI ČLANAK »
image19
Obavijesti

Na Visočici, Panosu i Urljaju

 Dana 24.06.2016. god.četvoro planinara pohodilo je gospićku ljepoticu  Visočicu i Panos.  Izlet je organizirao i vodio Damir Vlahov –Geza.  Česti smo gosti tog prekrasnog kraja pa vjerujem da bi Aničin auto i bez njene pomoći  sam pronašao put iz Siska prema Baškim Oštarijama.

CIJELI ČLANAK »
lipa
Izleti

Istočna Medvednica: Gorščica i Lipa (26.1.2019.)

Uputiti ćemo se na istočni krak Medvednice, stazama koje su manje utabane od dobro nam znanih sljemenskih. Iz Vidovca ćemo se popeti do proplanka i lugarnice na Gorščici. Nakon kraće okrijepe, nastaviti ćemo hrptom Medvednice uz spektakularne poglede, do doma Lipa na vrhu Rog. U domu je predviđena duža pauza za ručak. S Lipe ćemo se spustiti u selo Planina Donja, gdje će nas čekati autobus za povratak kući.

CIJELI ČLANAK »