Izlet Petrov vrh 29. lipnja 2024.

Polazak: subota, 29. lipnja 2024. u 6:00 autobusom s parkirališta Sportske dvorane Zeleni brijeg u Sisku.
Petrov vrh jedan je od najistaknutijih vrhova na Zapadnom Papuku. Obrastao je šumom, a samo je sa sjeverne strane otvoren 300 metara dugačkom livadom koja završava kod planinarskog doma Petrov vrh. Livada se u zimskim mjesecima koristi kao skijalište, a na njenom istočnom rubu je skijaška žičara (»tanjurić«). Domom i skijalištem upravlja PD Petrov vrh iz Daruvara. Na samome vrhu nalaze se ostaci nekadašnje drvene piramide i gornja stanica skijaške vučnice. Planinarski dom na Petrovu vrhu izvrsno uporište za izlete na području zapadnog Papuka.
Opis izleta: Daruvar – planinarski dom Petrov vrh – Petrov vrh cca 2:30
Izlet je šetnja kroz šumu i vinograde.
Staza nije tehnički zahtjevna i kondicijski je lagana.
Postoji mogućnost kupanja u Daruvarskim toplicama.
Povratak u večernjim satima.
Mogućnost toplog obroka i pića u planinarskom domu.
Prijave uz akontaciju od 15 € srijedom u prostorijama Društva.
Oprema: standardna planinarska, uvjetovana vremenskim prilikama (rezervna odjeća i obuća), planinarske cipele s vibram đonom, hrana i piće iz ruksaka.
Organizatori: Slavko Didović i Suzana Stanković
Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča. Voditelj izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti