U Plaškom na Međunarodni dan voda 20.3.2016.

Gosti su počašćeni domaćim specijalitetima, a sve prisutne pozdravio je predsjednik društva Branko Šupica i zaželio nam ugodan boravak u njihovom lijepom kraju. Uspon nije bio zahtjevan, a prvi cilj nam je bila Gradina Strmac  na visini od 635 m. Ugodno je bilo šetati šumom punom prekrasnih kukurjeka i ostalog proljetnog cvijeća. Sa gradine i obližnjeg vidikovca lijep je pogled na plašćansku dolinu i udaljene vrhove. Staza je dalje vodila šumom do vidikovcu prema jezeru Begovac i selu Blato. Nakon spusta osvježili smo se na izvoru Strmac, a ljubazni domaćini odvezli su nas do naših vozila. Tu je sve zainteresirane dočekao kuhani grah  odlični kolači i kava .Za sva prisutna društva osigurane su zahvalnice. Bilo je ugodno boraviti u tom kraju i družiti se sa gostoljubivim domaćinima i njihovim gostima. Ovim putem im  još jednom zahvaljujemo.

Vesna Šprajc


 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Image01
Obavijesti

SIŠČANI I PETRINJCI U EKO AKCIJI

U subotu 26. travnja 2014. godine, grupa sisačkih planinara pridružila se planinarima HPD ZRIN-a u čišćenju i uređivanju planinarske staze od Tješnjaka prema Klinac gradu, od Tješnjaka do Oblaković verela i čišćenju otpada bačenog uz cestu prema Zelenoj dolini ( 15 planinara).


CIJELI ČLANAK »
image00016
Obavijesti

Snježna idila varaždinskih brega (24.2.2018.)

Dvadesetak planinara HPD-a Sisak odazvalo se pozivu PD Ravna Gora iz Varaždina na obilježavanje prvog izleta varaždinskih planinara održanog 29. veljače 1920. godine. Pohod je zamišljen kroz dvije ture, ali zbog zimskih uvjeta odrađena je jedna  kombinacija.

CIJELI ČLANAK »