IZVJEŠTAJ 8.tradicionalni izlet ” Žene u planini “

8.tradicionalni izlet ” Žene u planini ” povodom Međunarodnog dana žena bio je organiziran na Petehovac iznad Delnica, u Gorskom kotaru.
02.03.2024. okupilo se 48 planinara koji su u 6.00 h autobusom krenuli prema Delnicama uz jedno stajanje za kavu ili već …Iako najave prognoze nisu bile optimistične vodili smo se “nema lošeg vremena već samo loše odjeće i obuće” i nije bilo odustajanja.
Kako je grupa bila šarolika što se tiče kondicije, a da svi uživaju u svom tempu podijelili smo se u dvije, a na kraju i tri grupe….🥾🥾🥾 Prema planu obišlo se sve što je zacrtano – Delnice, M. Petehovac (1105 m) V. Petehovac (1072 m), Črmažov vrh (1104 m, uvršten u HPO), Štimčev vrh (1024 m), Jagodina stijena i sportsko-rekreacijski centar Petehovac. Vrhovi su povezani livadama pa cijela staza nema neku težinu, ali užitak za svakog. Vrijeme nas je uglavnom mazilo, od sunca do malo kišice (zanemarivo, osim za trkače u prozirnim kabanicama kao modni dodatak) 😉.
Izletnički dom na Petehovcu pruža ugostiteljsku ponudu i svaka grupa se na kratko odmarala uz kavu, pivce i finu toplu štrudlu od borovnica, a zatim spust niz stazu uz skijašku žičaru do Delnica.

Povratak je bio u 17,30 prema dogovoru direktno za Sisak i stižemo nešto poslije 19 sati.

Nekima je bilo premalo, drugima previše, a trećima taman…hodanja. Ovaj izlet neka bude poticaj i poziv svima na kretanje, održavanje pravilnog disanja, boravak na čistom zraku kako Japanci (dugovječni) kažu Shirin Yoku (šumska kupka).

Slikovit pregled izleta (slike i drugih planinara).

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Image00009
Obavijesti

Boje hrvatskih planina, 11.03.2015.

U organizaciji Sekcije za zaštitu okoliša, gostovanjem poznatog hrvatskog planinara i pisca Alana Čaplara, u obilježen je Međunarodni dan planinara. Tim povodom Alan je  održao predavanje na temu “Boje hrvatskih planina”.

CIJELI ČLANAK »