Psunj 14.4.2024. – uspon na Brezovo polje

Polazak autobusa ispred sportske dvorane Zeleni brijeg u 6:00 h za Novu Gradišku (uz pauzu za kavu). Od Nove Gradiške još se vozimo oko 20 min (12 km) do planinarskog doma Strmac odakle krećemo na uspon.
USPON (trajanje oko 2.5 do 3h) kreće strmo Božikovačkom kosom, preko donjeg, gornjeg Previta na Dobru vodu, preko Kelove ravni na vrh Brezovog polja.
Brezovo polje na Psunju najviši je vrh Slavonije s visinom od 984 m. Sam vrh označen je geodetskim zidanim tornjem visokim 10 m, usred male livade. Tu je odmor i ručak iz ruksaka.
SPUST natrag do doma (oko 2h) moguć je istom stazom, preko Gradina i Jastrebinca.
Da se izbjegne strm spust na kraju najbolji (malo duži) izbor je preko Jastrebinca. Taj dio odradit će se po dogovoru na licu mjesta ovisno o vremenskim prilikama i raspoloženju.
Dom je taj dan već rezerviran za veću grupu ljudi pa će (po dogovoru) biti moguće naručiti samo piće, sok, kavu.
Povratak za Sisak oko 17 h.

Hrana iz ruksaka.

Planinarska oprema standardna.

Izlet je srednje težak zbog visoke strmine na početku. Prijave za izlet na sastanku srijedom uz akontaciju od 15 eura.

Organizator:
Sandra Krčelić 091 523 6924

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča. Voditelj izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti