Učka (23.11.2019.)

Učka je najviša planina Istarskog poluotoka, a uzdiže se 1396 metara iznad mora. Najviši vrh je Vojak na kojem je radi atraktivnog pogleda izgrađena kula visine 5 metara. Pogled s vrha se pruža na Istru, Kvarnerski zaljev s otocima, planine Gorskog kotara, Velebit, Alpe i Italiju. Mala Učka je najviše ruralno naselje u Istri, smješteno na 995 metara nadmorske visine. Sisol je jugozapadna visoravan masiva Učke, s istoimenim vrhom visine 835 m.

Ucka


Plan puta

Mjesto polaska: Ispred željezničkog kolodvora u Sisku

Vrijeme polaska: u 5:00 sati

Prijevoz: Autobusom

Povratak: oko 23:00 h

Okupljanje je na željezničkom kolodvoru 5 – 10 minuta ranije. Planirani dolazak do Poklona u 9 sati. Od tamo imamo nekoliko mogućnosti:

1. Lagana ruta – PD Poklon – Vojak (Učka) – PD Poklon (tura traje oko 4 sata)
2. Teška ruta – PD Poklon – Vojak – Mala Učka – Brgud – Štikovac – Sisol – Brseč (8 do 9 sati hoda, namijenjeno za vrlo dobre hodače)

Autobus s Poklona za Opatiju kreće oko 14:00 sati. Slobodno provođenje vremena u Opatiji do 17:30 sati. Nakon toga se odlazi po grupu hodača u Brseč. Polazak za Sisak do 19 h.

Oprema: U skladu s uvjetima na terenu (pripremiti odjeću za hladan vjetar), na nogama obavezno visoke gojzerice

Hrana i piće: Iz ruksaka, ponijeti dovoljno tekućine

Troškovi: oko 150 kn

Informacije i prijave: Na sastanku društva u srijedu uz obaveznu uplatu akontacije od 100 kn

Organizator: Marko Kotaranin

Kontakt i informacije: email marko.kotaranin@gmail.com ili na mobitel: 095 909 7245

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email