Zasavsko gorje – KUM (01.08.2015.)

Polazak: 6 sati ispred željezničkog kolodvora

Prijevoz: autobusom ili minibusom

Put: Sisak – Zagreb – Krško – Zidani Most, putovanje u jednom pravcu traje oko 2,5 sata

Kum je najviši vrh Posavskog gorja- zovu ga Zasavski Triglav. Na vrhu je planinarski dom, Crkva sv. Neže također razgledna ploča koja pokazuje poznatije vrhove Slovenije koji se s vrha vide. Za lijepog vremena pogled seže do Kamniških i Savinjskih Alpi, Karavanki i Julijskih Alpi s Triglavom.

Uspon preko Škratove doline:

Oko 9 sati stižemo do željezničke postaje Zidani Most, nastavljamo 1 km cestom prema Hrastniku gdje se zaustavljamo i počinjemo put prelaskom preko Save malom ručnom gondolom (koju domaćini nazivaju „cicka“)-poseban je doživljaj. Po prelasku na drugu obalu Save nastavljamo uspon, uz potok i napuštene mlinove, na vrhu uspona dolazimo u Škratovu dolinu. Dalje nastavljamo djelomično makadamom, pa šumom. Nakon 3 sata hoda dolazi se na vrh Kum (1220 m) . Pri tome se svladava nadmorska visina od 1000 m.U domu je odmor i ručak.

Povratak:

Prema planu povratak je oko 14 – 14,30 sati. Spuštanje prema Hrastniku stazom preko Župe. Put traje oko 3 sata . U Hrastniku nas čeka autobus. Polazak kući je oko 17,30 – 18 sati. Povratak u Sisak planira se za oko 20 sati.

Oprema: Gojzerice, ruksak, zaštita od kiše i hrana.

Vodič: Vlasta Kolar: mob: 091 886 19 17, tel: 530 016

 

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obziromna objektivne okolnosti na terenu.

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

visuals-irhF3-MSiXk-unsplash
Izleti

VAŽNO!

Dragi planinari,na temelju preporuka ZJZ SMŽ-a i Stožera civilne zaštite grada Siska do daljnjega se otkazuju sastanci

CIJELI ČLANAK »
P1010382
Obavijesti

Klek

02. veljače 2013.  održan je uspon planinara HPD Sisak na Klek. 

Broj sudionika: 26 

Polazak iz Siska: U 6h.

Vožnja Sisak-Zagreb-Karlovac-Ogulin-Bjelsko

CIJELI ČLANAK »