Slavonija (13. i 14.10.2018.)

PLAN IZLETA

1. DAN

6:00 – Polazak iz Siska, autobusni kolodvor. Vozimo se cca 3,5 sata do Kutjeva, sa usputnim stajanjem po potrebi. U Kutjevu posjet nadaleko poznatim podrumima i nakon toga nastavljamo put Orahovice cestom preko Krndije. Na prijevoju Međa „planinari“ napuštaju bus i odlaze na vrh Kapavac (790m/nv) KT HPO cca 1-1,5 hoda, a „izletnici“ odlaze u Orahovicu. „Izletnicima“ na izbor obilazak grada, jezera i Ružice grada, ili nešto po osobnom izboru sve do polaska busa prema pl. Dom Jankovac.

Ružica grad (337 m/nv) je najveći sačuvani utvrđeni grad u Slavoniji i jedan od najvećih u Hrvatskoj. Ruševine dvorca svjedoče o razvijenoj  kulturi od srednjeg vijeka do početka 20. stoljeća, a nalaze se na sjeveroistoćnom dijelu Papuka nedaleko grada Orahovice.

Kada se grupa planinara spusti sa Kapavca (2-2,5 sati hoda) svi se ukrcavamo u bus i odlazimo do planinarsog doma Jankovac. Pošto se smjestimo u domu sljedi večera (iz ruksaka ili u ug. objektu Vama na izbor). Nakon večere odlazak na zasluženi počinak.

2. DAN

Grupa „Planinari“ u 8 sati polazak na hodanje približno 5-6 sati ukupno. Za otprilike 2-2,5 sati dolazak na vrh Ivačka glava (913n/nv) KT HPO najljepši vrh na Papuku. Na vrhu odmor „administracija“ i nastavak prema pl. skoništu Mališčćak   i dalje put  Velike  cca 3,5 sati hoda gdje  čekaju „izletnici i gljivari“.                                                                                                                                    

Grupa „Izletnici i gljivari“ ustaju po želji jer imaju cijelo dopodne i dio popodneva samo za sebe i aktivnosti po vlastitom odabiru (pogledati grobnicu grofa Jankovića, vidjeti slap Skakavac, prošetati okolo jezera, brati vrganje, badminton, itd.). Nakon što sve to obave, oko 15 sati busom odlaze u Veliku pokupiti „planinare“ i pravac za Sisak. Očekivani dolazak u Sisak između 21 i 22 sata. 

Cijena prijevoza:  

Oprema standardna planinarska primjerena godišnjem dobu i vremenskim uvjetima, tekućina i hrana primjerena satima hodanja za svaki dan. 

Spavanje u domu u dvo(tro i više) krevetnim sobama (nije potrebna vreća), plaća se davatelju usluge 75 kn/osobi +7kn boravišna pristojba.

Ulazica u PP Papuk 20 kn/osobi. 

Prijava vodiču: Ivan Vukasović, mob. 091 924 00 68; e-mail: vukasovic.ivan@gmail.com

Napomena:        

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da istom pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa obzirom na objektivne okolnosti na terenu. 


UMOR NESTANE, USPOMENE OSTAJU!

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

src-logo
Obavijesti

Obavijest za planinare – sastanak 14.10.2020.

Donosimo lijepe vijesti 🙂

Pronašli smo odgovarajući prostor za održavanje sastanka u objektu ŠRC-a Sisak!

Pozivamo vas 14. listopada 2020. (srijeda) u 19h u salu za sastanke unutar objekta ŠRC-a (tzv. sisačkog bazena), na adresi Trg grada Heidenheima 1.

Molimo da sa sobom ponesete masku te da se pridržavate naputaka i epidemioloških preporuka.

CIJELI ČLANAK »