Badanj (1638m nv) 25.05.2024.

Evo nam jos jednog prekrasnog velebitskog vrha koji se nlazi na južnom dijelu Velebita. Do Badnja se moze doći s nekoliko strana, a mi ćemo mu prići od Medaka s ličke strane. Do njega pristup nije težak. S vrha se pruža lijep pogled na Liku i ostale vrhove Velebita. Kad se gleda iz daljine vrh je stožastog izgleda pa je zato i dobio ime Badanj. Sam vrh je 300-ak metara dugačak, uski travnati greben s jednom blagom istaknutom točkom. Sto se tiče same staze do vrha. tehnički nije zahtjevna, ali je potrebna kondicija. Polazišna točka se nalazi na 592 mnv, sto znači da je ukupna visinska razlika uspona 1020 m. Staza je dobro markirana i vodi nas kroz zanimljiv krajolik.
Trajanje uspona je između 3 i 4 sata s pauzama. Badanj je zaista prekrasna planina i savjetujemo svima da ne propuste ovu priliku da ga posjete, uzivat ćete kada dođete na vrh i sva muka i proliveni znoj će se isplatiti.
Plan puta: krenuli bi u 5 h ujutro ispred sportske dvorane Zeleni brijeg.
Oprema; standardna za jedan dan.
Hrana i piće iz ruksaka jer do vrha nema planinarskih domova.
Preporuka je da se u ruksaku uvjek nosi kabanica i lagana vjetrovka.
Prijevoz će ovisiti o broju prijavljenih, ako bi išli autobusom i na bazi 35 planinara cijena bi bila oko 20 eura.
Ako ne budemo imali dovoljno prijavljenih za autobus u tom slučaju iznajmit će se kombiji.
Za sve informacije možete se obratiti organizatoru puta: Jasminka Malnar, 098 195 3490

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Image19
Obavijesti

Crnopac (13 i 14.06.2015)

14 planinara obišlo je 13 i 14. lipnja čuvenu Stazu Malog princa na Crnopcu, te okolne vrhove Kitu Gaćešinu i Crnopac. Vrijeme idealno, mesa, vina i mineralne koliko hoćeš. ostalo možete zamisliti. Dvodnevni izlet završen je kupanjme u Zrmanji u Obrovcu.

CIJELI ČLANAK »
Image47
Obavijesti

KRN (2244m)

22. i 23.08. obišli smo dio slovenskih planina koji planinari ovog područja rijeđe posjećuju. Dvadeset planinara obišlo je Krn i krnska jezera iznad Lepene.

 

CIJELI ČLANAK »