VELIKI VRH – KOŠUTA (2088 mnv) – 09.06.2024.

Veliki Vrh – Košuta, visok 2088 m, najzapadniji je 2000-metarski vrh u najdužem slovenskom grebenu Košuti. S vrha, na kojem je upisna kutija s žigom, pruža se prekrasan pogled na Karavanke, Kamniško-Savinjske Alpe, dio Julijskih Alpi i dio doline Drave u Austriji.
Plan puta:
Polazak u 6h ispred dvorane Zeleni Brijeg. Prijevoz automobilima, ovisno o broju prijavljenih, a postoji mogućnost i organizacije kombija. Vožnja do Matizovca uz usputno stajanje na kavu.
Staza kreće iz Matizovca gdje je parking koji se naplaćuje. Dom na Kofcah, dobro opskrbljen hranom i pićem, je na 1:35 h hoda. Od doma do vrha treba još oko 2 h hoda.
Staza tehnički nije zahtjevna, a kondicijski je umjereno zahtjevna. Predviđeno vrijeme hoda 6 – 7 h, a visinska razlika 1173 m.
Ovisno o vremenu i raspoloženju sudionika, izlet se može produžiti za dodatnih 1.5 h hoda grebenskom stazom do Kladiva (2094 m) te nazad pored Taborniškog doma na planini Šija do doma na Kofcah.
Ponijeti:
– važeći identifikacijski dokument za prelazak granice (OBAVEZNO!)
– odgovarajuću planinarsku opremu za jednodnevni izlet u Alpama.
– hrana i piće iz ruksaka ili u domu na Kofcah
Prijave srijedom na sastanku društva.
Organizatori:
Siniša Kolenković 099-606-0050
Josipa Franić 091-169-9326
Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča. Voditelj izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

20210122 094539
Obavijesti

Moslavačka gora (22.1.2021.)

Moslavačka gora…cca 5 sati…u donjem dijelu staza dosta teška, izrovana (zahvaljujući vjerovatno squadovima), a poslije solidna, dobro markirana (nadamo se i oznakama lokacije s visinskim kotama)…

CIJELI ČLANAK »
image00013
Obavijesti

Dan je pametniji od noći ili bahat prve dame

27. i 28.1.2018. troje planinara HPD-a Sisak boravilo je u Karavankama, planinskom masivu između Slovenije i Austrije, s ciljem da prvi dan ispenju Y grapu na Begunjščici (2060mnv; ocjena težine grape III), a drugi dan Lenuhovu grapu na Begunjskoj Vrtači (1991mnv; ocjena težine grape IV).

CIJELI ČLANAK »
9
Obavijesti

Goletne rudine (9.2.2019.)

„Ispada kako Velebit poznajem bolje od lokalnih banijskih brda“, napisala je Petra, planinarka našeg društva. Mislila je na područje oko Hrastovice. A što bi tek rekli za područje Zrinske gore!

CIJELI ČLANAK »