Noćni uspon na Hrastovicu u organizaciji HPD Zrin iz Petrinje

Od toga 11 planinara iz HPD Zrin i 11 planinara i dva psa iz HPD Sisak. Uspon je započeo oko 19 sati pravcem: Hrastovica-Sveti Duh-Jendek-Planinarski dom „Matija Filjak“ na Hrastovičkoj gori. Dužina staze je iznosila je oko 4 km za što nam je bilo potrebno oko jedan sat i 30 minuta hoda obzirom da je uspon noćni i da je trebalo prtiti put kroz 30 do 50 cm novog snijega. Posebna zahvala Marijanu Čaraparu i Milošu Bjelajcu iz HPD Zrin koji cu cijelo vrijeme bili na čelu kolone probijajući put kroz nanose snijega. Po dolasku na odredište započelo je  druženje uz planinarski čaj, vino, rakiju, pivo, kobasice i kolače te razmjena iskustava iskusnijih planinara sa intencijom edukacije mlađih i manje iskusnih. Dio planinara iz HPD Zrin otišao je i do vidikovca dok su ostali nastavili druženje uz prezentaciju pohoda HPD Zrin tijekom ove godine. Oko 23 sata 8 sisačkih planinara krenulo je istom stazom natrag u Hrastovicu dok su ostali odlučili prenoćiti u domu. Negdje oko ponoći stigli smo do odredišta, crkve Svetog Bartola u Hrastovici, gdje su bili parkirani naši automobili i zaputili se prema Sisku.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

DSC01817
Obavijesti

Na Papuku i Krndiji

Osam planinara našeg društva boravilo je 28.2. na Papuku i Krndiji. Organizator izleta bila je Vesna Poljak, a vodič simpatična planinarka domaćeg planinarskog društva iz Orahovice. Staze koje smo prolazili vrlo su lijepe i atraktivne.

CIJELI ČLANAK »
2019 10 19 Mirna 00
Obavijesti

7 slapova Mirne, Buzet, Istra

Četrdesetak planinara HPD Sisak na stazi 7 slapova Mirne, Buzet, Istra. 19.10.2019. idealno vrijeme za planinarenje toplo, oblačno, ali ovdje s puno vlage zato je bio potreban oprez zbog klizavog kamenja kroz kanjon.

CIJELI ČLANAK »
SDC10024
Obavijesti

Sudnikov pohod

27. 10. 2013. 12 planinara HPD „Sisak“ otišlo je u Samobor kako bi prisustvovalo tradicionalnom Sudnikovom pohodu, koji organizira PD Japetić koje je tim pohodom obilježilo i 90 godišnjicu društva.

CIJELI ČLANAK »