7. predavanje: Orijentacija (2.5.2018.)

Polaznici su imali priliku naučiti kretati se po nepoznatom terenu uz pomoć zemljovida i kompasa. Učili su kako orijentirati zemljovid i kompas prema sjeveru te određivati smjer kretanja.

U nedjelju je predviđeno druženje s članovima orijentacijskog kluba Kapeka te terenska vježba za polaznike na Ponikvama na Medvednici.

Tekst i fotografije: Ines Vuković


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

istranica
Obavijesti

Nova internet stranica HPD Sisak

Dobrošli na novu internet stranicu HPD SISAK. Novim modernijim izgledom želimo vam olakšati pristup i pregled informacija o radu i aktivnostima društva.

Uživajte u planinarenju kao i do sad, pišite o utiscima s izleta, objavljujte informacije o izletima i drugim aktivnostima.


CIJELI ČLANAK »
Izvor Kupe
Izleti

Izvor Kupe (12.5.2018.)

Izvor Kupe zbog ljepote i divljine prirode na posjetitelja ostavlja snažan dojam koji se dugo pamti. Sam izvor nalazi se unutar granica Nacionalnoga parka Risnjak i stiješnjen je ispod stotinu metara visokih vertikalnih stijena. Ima izgled malog ovalnog jezerca dužine 200-ak metara i širine oko 50 metara. Jezerce je ispunjeno mirnom i bistrom vodom zelenkaste boje, a leži na 321 metara nadmorske visine.

CIJELI ČLANAK »