VRANICA (BiH) 23.-25.06.2017.

Planina Vranica nalazi se u središnjem dijelu BiH. Najviši vrh je NADKRSTAC sa visinom od 2.112mnv. U podnožju Vranice izvire rijeka Vrbas. Planina je bogata crnogoričnom šumom, dok su najviši vrhovi goli sa puno trave i predivnim vidicima.

Na planini se nalazi i Prokoško jezero na visini od 1.635mnv. Planinari iz Gornjeg Vakufa tu su sagradili planinarski dom Rosinj, gdje ćemo biti smješteni. Dom raspolaže sa cca.50 ležaja i kuhinjom. U domu se može kupiti kava, razni sokovi, piva.

 

 

PLAN PUTA

23.06.2017. PETAK    Polazak iz Siska sa željezničke stanice u 8.00h. Vozimo smjerom Okućani -Banja Luka – Jajce (duža pauza) – Travnik (još jedna pauza, uključujući razgledavanje staroga grada, posjeta Plavim vodama-kući Ive Andrića) – preko Novog Travnika na Vranicu i u planinarski dom. Navečer je planirano druženje sa domaćinima.  Postoji mogućnost narudžbe tople večere (gulaš) po cijeni od 8 KM.

24.06.2017. SUBOTA Ustajanje-doručak. Obilazak planine Vranice preko najvišeg vrha do Prološkog jezera. Kružna staza u trajanju cca.6h. Navečer je moguće dogovoriti večeru, na način da nam domaćini ispeku janjca po cijeni od 250KM po komadu (cca.17KM po osobi).

25.06.2017. NEDJELJA           Opet moramo ustati, pa prvo kahva pa doručak pa spust do grada (G.Vakuf). Pješke ili prijevozom (osobni izbor).

Cijena puta je do 250,00 HRK kalkulirano sa 20 polaznika.

Cijena noćenja je        KM za 2 noći.

Nadam se dobrom društvu, a lijepo druženje sigurno neće izostati, obzirom na izuzetnu srdačnost domaćina, u što smo se  već imali priliku uvjeriti.

I da ne zaboravim, oprema mora biti pravo planinarska, adekvatna vremenskim uvjetima. Vreču za spavanje nije potrebno nositi, osim ukoliko ne možete bez nje.

UPIS I OSTALE INFORMACIJE:     098 910 5567   ĐINO 

http://www.hpd-sisak.hr/index.php/obavijesti-menu-item/220-vranica

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obziromna objektivne okolnosti na terenu.


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti