Najava predavanja: Sedam vrhova Stipe Božića (14.6.2018.)

Stipe Božić jedan je od najuspješnijih hrvatskih i svjetskih alpinista, pisac, fotograf, filmski snimatelj i redatelj. Popeo se na tri najviša vrha na svijetu, a stajao je i na najvišim vrhovima svih sedam kontinenata. S jednom je međunarodnom ekspedicijom na skijama stigao i na Sjeverni pol. Na svojim je putovanjima snimio mnoštvo uspješnih fotografija i izlagao na zajedničkim i samostalnim izložbama. Autor je mnogobrojnih novinskih članaka, feljtona, kalendara te knjiga Put na vrh svijeta, Sedam vrhova i K2 trijumf i tragedija. Profesionalnom je kamerom snimio na kilometre filmskog i videomaterijala u najnepoznatijim dijelovima svijeta te režirao više od 100 dokumentarnih filmova i sudjelovao na mnogim međunarodnim filmskim festivalima. Sve je navedeno najbolja pozivnica da dođete u Knjižnicu na druženje s ovim iznimnim čovjekom.

pozivnica - stipe božić

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

03-P3230008
Obavijesti

Obišli smo Kaštelanski Kozjak!

Dva vikenda za redom uživali smo po stazama iznad mora. Najprije iznad Vinodola, a onda iznad Kaštela, Kaštelanski Kozjak. Subota 23. ožujak 2013. prekrasan dan za izlet prema moru. Domaćini PK Split, sa vodičicom Lile Tenžera ugostili su nas u planinarskom domu Česmina.

CIJELI ČLANAK »
2019 04 20 Vlasic 01
Obavijesti

Vlašić, BiH (20.-23.4.2019.)

“Ajmo curice, ajmo dječaci, studenti i đaci, planinari… u planine jer tamo nema zime”… savršen uvod za trodnevni boravak na Vlašiću i u Visokom, BiH, od 20.-23.4. Sunčano i toplo s malo vjetra.

CIJELI ČLANAK »