3. predavanje Opće planinarske škole (28.3.2018.)

Naglasak predavanja bio je na planinarskoj opremi bez koje planinarenje vrlo brzo iz užitka može preći u nešto gore. Svaki detalj u prirodi, vremenska situacija, zahtjevnost terena traži i odgovarajuću opremu. Uz detaljnja objašnjenja što, kada i zašto upotrijebiti polaznici su mogli vidjeti, opipati i osjetiti različitost materijala i težinu opreme (odjeća, obuća, ruksaci, pomoćna sredstva). Pojašnjene su planinarske oznake, važnost praćenja markacija i strogog držanja označenih putova te različitost objekata koji se mogu koristiti u prirodi.

Tekst: Vesna Rogulja Mart

Fotografije: Ines Vuković


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

05-SDC14823
Obavijesti

Idemo na Ivanščicu (05.05.2013.)

Oblačno jutro. Polazak u 7 sati minibusom na najvišu i najmarkantniju goru Hrvatskog Zagorja. Već na samom početku putovanja imali smo peh. Na izlasku iz Dužice dogodila se prometna nesreća. Pred nama kolona vozila i neznamo do kada će biti obustavljen promet, pa se vraćamo na put preko Martinske Vesi.

CIJELI ČLANAK »
Image19
Obavijesti

Razor (2601m)

Nakon uspješno savladanog Cjajnika i Košutnikturna krenuli smo u trodnevni pohod Julijskim Alpama. Naš cilj su bile dvije pomalo tajanstvene i izuzetno moćne slovenska planine: Razor i Škrlatica.


CIJELI ČLANAK »