3. predavanje Opće planinarske škole (28.3.2018.)

Naglasak predavanja bio je na planinarskoj opremi bez koje planinarenje vrlo brzo iz užitka može preći u nešto gore. Svaki detalj u prirodi, vremenska situacija, zahtjevnost terena traži i odgovarajuću opremu. Uz detaljnja objašnjenja što, kada i zašto upotrijebiti polaznici su mogli vidjeti, opipati i osjetiti različitost materijala i težinu opreme (odjeća, obuća, ruksaci, pomoćna sredstva). Pojašnjene su planinarske oznake, važnost praćenja markacija i strogog držanja označenih putova te različitost objekata koji se mogu koristiti u prirodi.

Tekst: Vesna Rogulja Mart

Fotografije: Ines Vuković


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

2019 04 20 Vlasic 01
Obavijesti

Vlašić, BiH (20.-23.4.2019.)

“Ajmo curice, ajmo dječaci, studenti i đaci, planinari… u planine jer tamo nema zime”… savršen uvod za trodnevni boravak na Vlašiću i u Visokom, BiH, od 20.-23.4. Sunčano i toplo s malo vjetra.

CIJELI ČLANAK »
nacionalni-park-risnjak
Izleti

ODGOĐEN IZLET – Risnjak (11.5.2019.)

Risnjak je jedna od najljepših hrvatskih planina. Nalazi se u istoimenom Nacionalnom parku. Najviši vrh Veliki Risnjak je 1528 metara visok. Bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta vidljivo je na svakom koraku. Planina je dobila ime po risu, koji obitava u njezinim šumama. Pod Risnjakom izvire rijeka Kupa, jedna od najčišćih rijeka u Republici Hrvatskoj.

CIJELI ČLANAK »