Smerovišće – Cerinski Vir – Japetić – Šoićeva kuća (22.2.2020.)


Plan izleta:

Uspon započinjemo iz Smerovišća do Planinarskog doma „Cerinski Vir“. Desetak minuta od doma je najslikovitiji slap Samoborskog gorja, slap Cerinski Vir. Nakon slapa oštrim usponom po stazi koja ide iznad samog slapa nastavljamo uz Javorački potok prema Japetiću. Staza u početnom najzahtjevnijem dijelu ima stepenice što uvelike olakšava savladavanje uspona, a u nastavku uz slap, na jednom dijelu je postavljena sajla.

Prilaz: Od Pl. doma I. Sudnik Veliki Dol 1:15 h, iz Smerovišća (Izletište Dumić) 45′, od Pl. doma Cerinski vir 15′ i od Šoićeve kuće 1:10 h.

Vrijeme hoda i zahtjevnost: do 6 sati boravka u prirodi i na kondicijski i tehnički umjereno zahtjevnoj stazi

Troškovi prijevoza ovise o broju prijavljenih.

Prijava sudjelovanja izletu uz akontaciju (50 kn) srijedom u Društvu

POLAZAK: subota, 22. 2. 2020. u 7 sati autobusom sa željezničkog kolodvora u Sisku

POVRATAK: oko 18 sati, Šoićeva kuća

OPREMA: Standardna planinarska, uvjetovana vremenskim prilikama, (rezervna odjeća i obuća ), planinarske cipele s vibram đonom (staza može biti prilično mokra i skliska), hrana i piće iz ruksaka ili u Domu na Japetiću

ORGANIZATOR: Vlasta Žarković, 098 179 5220 Anica Šandrk, 098 92 82 068

Fotografije u najavi: Mile Marinković

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti