Izlet na Bjelolasicu (12.7.2020.)

Budući da je zbog loše vremenske prognoze izlet za 11.7. otkazan grupa od 7 planinara odlučila je da se na izlet uputi u nedjelju 12.07.

Automobile smo parkirali kod Planinarskog doma u Tuku te se uputili preko Matić poljane prema vrhu Bjelolasice Kule. Do vrha nam je bilo potrebno oko 3 sata. Put kroz Matić poljanu je divan. Livade u cvatu su prekrasne. Ništa manje nismo uživali u crnogoričnom drveću još jednom ukrasu Matić poljane. Planinarsko sklonište Jančarica je zatvoreno. Za uspon smo izabrali strmiju, a za spust laganiju stazu preko skloništa Jakob Mihelčića. Uvijek me oduševljavaju prekrasni pogledi sa vrha na ponosni Klek, Bijele i Samarske Stijene i bujne šume. Pogled seže sve do mora i otoka. Na vrhu je cvijeće u punom cvatu. Prije skretanja prema skloništu Jakob Mihelčiću Lidija se uputila markiranom stazom na sljedeći vrh. Žao mi je što i ostali nismo krenuli za njom jer je staza i dalje markirana. Nadam se da su svi sudionici maksimalno uživali i kući u svojim mislima i srcima ponijeli ono što im je bilo najljepše. Dido i Andrija sigurnom vožnjom vratili su nas u Sisak u 21 sat.

TekstVesna Šprajc

FotografijeSlaven Bobić i Vesna Šprajc

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

lovro
Obavijesti

Spomen na Lovru (Ivan Lovreković)

Rođen je 13. kolovoza 1940. godine u Hrvatskom Čuntiću. Cijeli radni vijek proveo je u Željezari Sisak. Nakon učlanjenja u HPD Sisak 1992. odmah se uključio i u njegov rad. Sudionik je brojnih radnih akcija na Oltarima, Moslavačkoj Slatini i Kleku.

CIJELI ČLANAK »
Image21
Obavijesti

SISAČKI PLANINARI U NP VELIKA PAKLENICA, 14. i 15.06.2014.

Sisački  planinari su 14./15. lipnja 2014.g. boravili u NP Velika Paklenica. Ni „sitna“ kiša u subotu 14. lipnja nije omela marljive hodače i zaljubljenike u prirodu da  se u 6:00 sati 14. lipnja „stave“ u sigurne ruke našega vozača Iveka i upute u jedan od najljepših predjela južnog Velebita – Veliku Paklenicu.

CIJELI ČLANAK »