LOGARSKA DOLINA, KAMNIŠKO SAVINJSKE ALPE (20. i 21.07.2013.)

Logarska dolina, jedna od najljepših alpskih ledenjačkih dolina u Evropi, sigurno će vas zadiviti svojom ljepotom. Duga oko 7 km., okružena alpskim vrhuncima, omiljeno je odredište planinara. Od Siska do Logarske doline ima oko 4 h vožnje. U Logarskoj dolini (kod slapa Rinka) predviđamo oko pola sata za odmor i pripreme za uspon. Oko 9:30 planiran je početak uspona.

Trasa planinarskog izleta: slap Rinka (1120 m) – izvor Savinje – Frischaufov dom na Okrešlju (1396 m). Nakon kratkog odmora planiran je uspon na Savinjsko sedlo.

Grupa koju vodi Đino nejde na Savinjsko sedlo, već nakon kratkog odmora nastavlja uspon do Kamniške kuće na Kamniškom sedlu (1864 m), te na vrh Branu (2252 m). Od Kamniškog sedla do Vrha Brane je oko 1,30 h. Ova grupa će noćiti u Kamiškoj kući.

Grupa koju vodi Branka noći u Frischaufovom domu na Okrešlju. Ako će nekome uspon biti prenaporan, može čekati na Okrešlju i uživati u razgledavanju okolice doma.

Sljedećeg dana – u nedjelju, Brankina grupa uspinje se do Kamniške kuće na Kamniškom sedlu (1864 m), te se nakon kraćeg odmora vrača do Frischauchov doma na Okrešlju, gdje čeka povratak Đinine grupe.

Đinina grupa u nedjelju kreće prema Brani (2252 m), te nastavlja do Turske gore (2251 m)  i uspinje se na Skutu (2532 m), te se kroz Turski žlijeb spušta do Frischauchov doma na Okrešlju.

Sa Okrešelja obje grupe spuštaju se istim putem uz Rinku u Logarsku dolinu gdje nas čeka autobus.

Domovi na Okrešlju i Kamniškom sedlu su potpuno opskrbljeni.

Povratak s Kamniškog sedla predviđa se oko 16:30. Spuštanje traje oko 1:30. Očekivani povratak u Sisak je oko 23:00.

Odredište: Logarska dolina, Kamniško savinjske alpe
Datum izleta:  20. i 21.07.2013.
Mjesto okupljanja:  željeznički kolodvor u Sisku
Polazak:  05:00
Povratak:  22:00
Oprema i dokumenti: planinarska jakna, čvrste planinarske cipele, pl. štapovi, zaštita od kiše i sunca, voda, rezervna odjeća i ostala planinarska oprema potrebna za dvodnevni izlet.  Za Turski žlijeb i Skutu komplet za samoosiguranje, kaciga. Putovnica, osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica
Težina staze:

potrebna dobra planinarska kondicija, lake i  zahtjevne označene staze,

Turski žlijeb, Skuta – jako zahtjevna označena staza

Okvirno vrijeme hodanja (u satima):

do Frischauchov doma na Okrešlju (1378 m) – lagano, oko 1,50 h;od Frischauchov dom  do Kamniškog sedla (1884 m) – srednje zahtjevno, oko 2,00 h;Frischauchov dom –Savinjsko sedlo (2001 m) – srednje zahtjevno – 2,50 – 3,00 h

 

Kamniška kuća na Kamniškom sedlu – Brana (2252 m) – Turska gora (2251 m) –  Skuta (2532 m) -Turski žlijeb – Frischauchov doma na Okrešlju – jako zahtjevno – min. 6 sati

Način prijevoza: autobus
Vodič, informacije i prijave:  D. Jagarčec – Đino,  098 910 5567 ; B. Dimov, 099 240 0309

 

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obziromna objektivne okolnosti na terenu.


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

a
Obavijesti

Put u Arovu krunu (rujan 2018.)

Još dok mi je baka, kad bi me uspavljivala ušuškanu u pernate dušeke, pričala o Noi i njegovoj arci, u sjećanje mi se urezala planina Ararat. Prema Knjizi postanka, njegova arka upravo se tu nasukala, kad se nakon Velikog potopa voda počela povlačiti.

CIJELI ČLANAK »
Image20
Obavijesti

SVETA GERA ILI TRDINOV VRH, 6.3.2016.

Koju planinu posjetiti za vikend? Razmatralo je to nas nekoliko u srijedu poslije sastanka. Željeli smo hodati neku novu stazu i ići tamo gdje do sada nismo bili. Zamolili smo našu dragu i iskusnu planinarku Vesnu Poljak za prijedlog i odlučili se za Žumberačko gorje, ali sa slovenske strane.

CIJELI ČLANAK »