PRENJ- ČVRSNICA, BiH (26 – 29.05.2016.)

 PLAN IZLETA

Četvrtak, 26.05.2016.

Polazak iz Siska u 06:00. Putuje se preko Banja Luke, Jajca, Bugojna do Mostara.  Prva veća pauza je u Jajcu(razgledavanje starog grada)), druga u Jablanici (srušeni most na Neretvi). Prijevo ostavljamo kod planinarskog doma na Rujištu (1050m) i uspinjemo se do doma Bijele vode (1450m). Put traje oko 2 sata. Tu noćimo.

 Petak,27.05.2016.

Ujutro polazimo prema Zelenoj glavi(2013m), najvišem vrhu Prenja (oko 4 sata hoda). Vraćamo se istim putem ili malo dužom kružnom stazom. Po povratku postoji mogućnost da nam domaćin pripremi večeru.

 Subota, 28.05.2016.

Ujutro se spuštamo do Rujišta i prijevoza i idemo u Mostar gdje se zadržavamo oko 2 sata. Poslije podne krećemo prema Doljanima i planinarskoj kući Munika u podnožju Čvrsnice,  gdje noćimo. I tu postoji mogućnost tople večere u obližnjem motelu Risovac na Blidnjem jezeru.

Nedjelje, 29.05.2016.

Ujutro krećemo prema Masnoj luci odakle započinjemo uspon na Pločno (2235m), najviši vrh Čvrsnice (uspon i povratak ukupno oko 9 sati hoda.). Po silasku krećemo za Sisak.

Napomene:

Valuta plaćanja u BIH su konvertibilne marke. Obavezno ponesti osobnu iskaznicu ili putovnicu. Postoji mogućnost snijega u visokim predjelima pa ponesite visoke cipele.

Cijena 2 noćenja i večera na Bijelim vodama iznosi 25 KM

Cijena noćenja u PK Munika iznosi 10 KM

Cijena prijevoza ovisiti će o vrsti prijevoza i broju učesnika (oko 270 Kn)

Za sve ostale informacije nazvati: ĐINO, 098 910 5567

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obziromna objektivne okolnosti na terenu.

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

DSC01817
Obavijesti

Na Papuku i Krndiji

Osam planinara našeg društva boravilo je 28.2. na Papuku i Krndiji. Organizator izleta bila je Vesna Poljak, a vodič simpatična planinarka domaćeg planinarskog društva iz Orahovice. Staze koje smo prolazili vrlo su lijepe i atraktivne.

CIJELI ČLANAK »
gacka
Izleti

Gacka (24.3.2019.)

Rijeka Gacka je sa svojim pritokama dugačka 61 km, iako je prije izgradnje hidroelektrane bila dugačka 100 km. Proteže se od svog izvora Tonković vrilo te se polako spušta niz područje Gackog polja primajući brojne pritoke. Odlikuje je čista bistra voda koja unatoč krševitom kraju relativno sporo teče. 

CIJELI ČLANAK »