Doček Nove 2014. u PK Oltari (29.12.2013. – 2.1.2014.)

Planinarska kuća Oltari je i ove zime bila topli dom 13 planinara HPD Sisak (među kojima je dvoje planinara iz Zaprešića, danas naših novih članova), koji su nastavili tradiciju dočeka Nove godine na Sjevernom Velebitu. Samo pravi zaljubljenici u planinu znaju zamijeniti komfor vlastitog doma, skromnom kućom u ovom idiličnom velebitskom selu.

Nova 2014. u PK Oltari, Sj. Velebit 014

Nije nam ništa nedostajalo, odlučili smo se i izabrali neposredni dodir s prirodom, umjesto gradske vreve. Nevjerojato je kakvu smo međusobnu povezanost i bliskost postigli u miru i tišini ovog sela, simboličnog imena.

Družili smo se 4 dana, svakodnevno planinareći, bez da smo se pravili važni svojim planinarskim sposobnostima, dokazivanjem kondicije (komu ili čemu?) – trčanjem na vrhove …. Nije bolji planinar onaj koji se popeo na viši vrh brže i spretnije od ostalih, već onaj koji cjelovitije proživljava svoje posjete planinama. (Alan Čaplar, Osnove planinarstva)

Slike će vam reći više od riječi o tome kako smo dočekali Novu. Mi smo uživali, mislim da smo se vratili produhovljeni i ispunjeni mirom u srcu. A vi – dođite dogodine, nećete požaliti.

Branka Dimov

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email