Doček Nove 2014. u PK Oltari (29.12.2013. – 2.1.2014.)

Nije nam ništa nedostajalo, odlučili smo se i izabrali neposredni dodir s prirodom, umjesto gradske vreve. Nevjerojato je kakvu smo međusobnu povezanost i bliskost postigli u miru i tišini ovog sela, simboličnog imena.

Družili smo se 4 dana, svakodnevno planinareći, bez da smo se pravili važni svojim planinarskim sposobnostima, dokazivanjem kondicije (komu ili čemu?) – trčanjem na vrhove …. Nije bolji planinar onaj koji se popeo na viši vrh brže i spretnije od ostalih, već onaj koji cjelovitije proživljava svoje posjete planinama. (Alan Čaplar, Osnove planinarstva)

Slike će vam reći više od riječi o tome kako smo dočekali Novu. Mi smo uživali, mislim da smo se vratili produhovljeni i ispunjeni mirom u srcu. A vi – dođite dogodine, nećete požaliti.

Branka Dimov

 

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

image01
Obavijesti

Tragom 1. izleta, 09.04.2016.

Dana 09.04.2016. održan je 33. tradicionalni pohod Tragom prvog izleta HPD Sisak. Unatoč jutarnjoj kiši i oblačnom vremenu skupilo se pedesetak planinara. Nakon okupljanja u centru Petrinje prevezli smo se u Zelenu Dolinu odakle smo pješačili divnom stazom uz potok do vrha Cepeliš.

CIJELI ČLANAK »