„Planinarskim cabrioletom“ na doček 2014.- e za pamćenje

Pripreme za odlazak na doček bile su opsežne i temeljite. Imajući u vidu ekonomsku krizu, stožer je odlučio da se na doček 2014-e krene čoporativno u „planinarskom kabrioletu“! „Planinarski kabriolet“ je spoj jednog traktora (nepoznate marke i godine proizvodnje za pisca teksta) i prikolice za prijevoz drva i stoke.

Vodeći računa o značaju događaja koji nam predstoji kabriolet je posebno svećano okićen borovim granama i za svaki slučaj borom, ak ne uspijemo doći do odredišta! Grijali smo se kuhanim vinom i uz pijesmu dovezli se do doma.

Uskoro su nam se pridružili i planinari iz Zagreba: PD Planinorci-njih 18, sve mladi planinari (po godinama). Odjedamput se od nekud stvorila harmonika, što je bilo iznenađenje naše planinarke Zdenke. U tili čas generacijska razlika između lijeve ( Planinorci ) i desne ( HPD Sisak ) strane stola je izbrisana, posebno nakon što smo odigrali međusobi susret u odbojci s balonima. Rezultat susreta između stvarnih „mališana“ i nas „Hrastovačkih mališana“ bio je nerješen jer su svi baloni završili na granama borovine (čitaj:probušeni).

Ponoć je dočekana uz logorsku vatru pred domom, s nekoliko puta odbrojavanjem , prskalice i ispijanje šampanjca. Druženje uz pjesmu praćenu harmonikom i gitarom trajalo je do 4 sata. U stankama pjevanja sve je prštalo od smijeha izazvanog sočnim i manje sočnim vicevima koji nisu za javnost.

Prvo jutro 2014-e već u 9 sati započeli smo slasnim odojkom, hren, francuskom i grah salatom i kolačima. Planinarski dio obilježili smo hodanjem od 3 i pol sata, pod vodstvom Adriana i uz pratnju psa Orlanda, na relaciji dom, Gornja Bačuga, selo Pecki, kula Pecki pa uz nekoliko uspona, silazaka pa opet uspona izbili smo na cestu za dom i nastavili poznatom stazom do doma.

Jednom riječju doček Nove 2014-e godine za dugo sijećanje i pamćenje te povratak u „grubu stvarnost i svakodnevicu“ u „planinarskom kabrioletu“!!!!

Renata 

 

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Uskrs na Oltarima 2013 015 - kopija
Obavijesti

Uskrs na Oltarima

Nadali smo se pogreškama u najavljenoj prognozi, nažalost bilo je još gore nego što se očekivalo. Uskrs već godinama zabijeli Oltare, ali ovog Uskrsa 2013., izmjenjivala se kiša s još jačom kišom, a u ponedjeljak, snijeg i oblaci nisu dali da odradimo planiranu „Zavratnicu“.

CIJELI ČLANAK »