Mosor i Omiška Dinara (26. – 28.4.2019.)

Omiška Dinara brdo je iznad Omiša, uz obalu Jadranskog mora. Dinara je prirodni nastavak Poljičke planine u jugoistočnom smjeru i spoj prema Biokovu. Dugačka je oko 15 km. Sa zapadne i sjeverne strane omeđuje ju rijeka Cetina. Najviši vrh je Kula (ili Imber) i visok je 863 m. Na strmoj stijeni iznad gradića Omiša nalazi se tvrđava Fortica do koje se može doći i novo napravljenom feratom.

Panorama s vrha Omiške Dinare: http://www.hps.hr/panorame/vrhovi.html?s=pano542

Polazak: u petak u 16:00 h sa željezničkog kolodvora u Sisku

Povratak: u nedjelju u kasnijim večernjim satima

PLAN

26.4. – Vožnja od Siska do Omiša (5-6 h) uz usputna stajanja. Smještaj u apartmane

27.4. – Uspon na Omišku Dinaru, slobodno vrijeme za samostalan turistički obilazak Omiša, moguć dogovor za vožnju brdom po Cetini

28.4. – Spremanje stvari. Vožnja do Splita, odnosno polazišne točke za hodanje, uspon na Mosor. Poslijepodne polazak za Sisak (u slučaju dovoljnog vremena, šetnja Splitom).

Dokumenti: Osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica

Prijevoz: Autobusom (na bazi 33 osobe prijevoz će koštati 300 kn)

Smještaj: Apartmani se nalaze u Omišu na 50 metara udaljenosti od mora. Imaju 3 spavaće sobe (jedna sa bračnim krevetom, 2 sobe sa dva single kreveta, te kauč u dnevnom boravku) i 2 kupatila. Ukupna cijena za 2 noćenja sa svim troškovima po osobi iznose 180 kn i plaćaju se na licu mjesta pružatelju usluga.

Prehrana: U vlastitom aranžmanu, na planinarenju iz ruksaka, a kasni ručak/večera po dogovoru u nekom restoranu po preporuci

Zahtjevnost izleta: Usponi na Omišku Dinaru i Mosor su prilagodljivi za sve. Za hodače većih kondicijskih sposobnosti će biti organizirane duže rute, dok će za hodače slabijih kondicijskih sposobnosti biti organizirane rute do atraktivnih lokacija i vidikovaca s panoramskim pogledima.

Dodatno: moguće je na Omiškoj Dinari proći novo napravljenu feratu. Prolazak ferate neće biti organiziran, tako da se na nju ide u samostalnoj organizaciji.

Organizator: Marko Kotaranin (tel: 095 909 7245, mail: marko.kotaranin@gmail.com)

Ukupni troškovi smještaja i prijevoza na bazi 33 osobe: 480 kn

Prijave: uz obaveznu akontaciju u iznosu od 250 kn do srijede 10. travnja 2019. ili popunjenosti

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

03 IMG 20200919 124350
Obavijesti

Dvodnevni potezi s Velikog Rujna

Sve ono što ljetos na trodnevnom prehodavanju od srednjeg do južnog Velebita zbog zadane satnice i tempa nisam stigla proći, odnosno, ispenjati, a svakako je vrijedilo, imala sam priliku predzadnji vikend devetog mjeseca.

CIJELI ČLANAK »