Mosor i Omiška Dinara (26. – 28.4.2019.)

Omiška Dinara brdo je iznad Omiša, uz obalu Jadranskog mora. Dinara je prirodni nastavak Poljičke planine u jugoistočnom smjeru i spoj prema Biokovu. Dugačka je oko 15 km. Sa zapadne i sjeverne strane omeđuje ju rijeka Cetina. Najviši vrh je Kula (ili Imber) i visok je 863 m. Na strmoj stijeni iznad gradića Omiša nalazi se tvrđava Fortica do koje se može doći i novo napravljenom feratom.

Panorama s vrha Omiške Dinare: http://www.hps.hr/panorame/vrhovi.html?s=pano542

Polazak: u petak u 16:00 h sa željezničkog kolodvora u Sisku

Povratak: u nedjelju u kasnijim večernjim satima

PLAN

26.4. – Vožnja od Siska do Omiša (5-6 h) uz usputna stajanja. Smještaj u apartmane

27.4. – Uspon na Omišku Dinaru, slobodno vrijeme za samostalan turistički obilazak Omiša, moguć dogovor za vožnju brdom po Cetini

28.4. – Spremanje stvari. Vožnja do Splita, odnosno polazišne točke za hodanje, uspon na Mosor. Poslijepodne polazak za Sisak (u slučaju dovoljnog vremena, šetnja Splitom).

Dokumenti: Osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica

Prijevoz: Autobusom (na bazi 33 osobe prijevoz će koštati 300 kn)

Smještaj: Apartmani se nalaze u Omišu na 50 metara udaljenosti od mora. Imaju 3 spavaće sobe (jedna sa bračnim krevetom, 2 sobe sa dva single kreveta, te kauč u dnevnom boravku) i 2 kupatila. Ukupna cijena za 2 noćenja sa svim troškovima po osobi iznose 180 kn i plaćaju se na licu mjesta pružatelju usluga.

Prehrana: U vlastitom aranžmanu, na planinarenju iz ruksaka, a kasni ručak/večera po dogovoru u nekom restoranu po preporuci

Zahtjevnost izleta: Usponi na Omišku Dinaru i Mosor su prilagodljivi za sve. Za hodače većih kondicijskih sposobnosti će biti organizirane duže rute, dok će za hodače slabijih kondicijskih sposobnosti biti organizirane rute do atraktivnih lokacija i vidikovaca s panoramskim pogledima.

Dodatno: moguće je na Omiškoj Dinari proći novo napravljenu feratu. Prolazak ferate neće biti organiziran, tako da se na nju ide u samostalnoj organizaciji.

Organizator: Marko Kotaranin (tel: 095 909 7245, mail: marko.kotaranin@gmail.com)

Ukupni troškovi smještaja i prijevoza na bazi 33 osobe: 480 kn

Prijave: uz obaveznu akontaciju u iznosu od 250 kn do srijede 10. travnja 2019. ili popunjenosti

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

gacka
Izleti

Gacka (24.3.2019.)

Rijeka Gacka je sa svojim pritokama dugačka 61 km, iako je prije izgradnje hidroelektrane bila dugačka 100 km. Proteže se od svog izvora Tonković vrilo te se polako spušta niz područje Gackog polja primajući brojne pritoke. Odlikuje je čista bistra voda koja unatoč krševitom kraju relativno sporo teče. 

CIJELI ČLANAK »