Kum (SLO), 1220 mnv

Dragi planinari,
biti u karanteni ne znači biti udaljen od planina. Stoga vas želim potaknuti da podijelite svoje prošlogodišnje uspone koje niste objavili na stranicama društva. Možda će neki vaš uspon biti nadahnuće drugima da ga ostvare ponovno ili prvi put ili da ga uvrstimo u plan društva za 2021.

IMG-0ca37df9f74eaaefaafe51ce049a6407-V

Do viđenja, Kume!

Kao prilog objavljujem slike s uspona na Kum 1220 (SLO) vrh Zasavskoga gorja koji je ostvaren 24. ožujka 2019. Naša vodičica bila je Vesna Poljak, dovezli smo se do Zidanoga Mosta i u Trebežniku prešli Savu. Prijelaz nije uobičajen, preko mosta, a niti čamcem, niti skelom. Ne, nismo ni plivali. Postoji Cicko, kabinica na sajli. Prijelaz vam može pomoći osoba na kopnu ili se sami rukama povlačite po sajli. Super! Po prijelazu su nas dočekale nove plave oznake koje su vodile uz rijeku,a mi smo se držali klasičnih. Hodali smo po Nežinoj poti, ime je dobila po pastirici Neži uz koju se veže jedna legenda. Na vrhu, kojega zovu i Zasavski Triglav, je razgledna ploča, ckrva sv. Neže i dom s vrlo lijepom ponudom. Spust smo započeli u smjeru Hrastnika, no nismo se spustili do mjesta jer smo ugledali plave oznake. Odlučili smo ih pratiti da bismo ponovno došli do prijelaza gdje smo parkirali automobil.

Izlet je moguće realizirati i kao društveni, s malo strpljenja dok svi prijeđu Savu. Nama; Marti, Mići i Vesnama bilo je super.

Tekst: Vesna Rogulja Mart

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email