Ivanščica (28.3.2020.) – OTKAZANO (do daljnjega)

Nedostatak vidika nadoknađuje vidikovac „Piramida“ na samom vrhu Ivanščice odakle se pružaju pogledi na Hrvatsko Zagorje do Medvednice i Samoborsko gorje te Slovenske planine: Julijske, Kamniško-Savinjske i Austrijske alpe. Prema sjeveru lijepi su vidici prema Pohorju, Ptuju, Prekmurju, Varaždinu, Čakovcu, Međimurju sve do Balatona.

Prema planu u Belec stižemo oko 9 sati. Kratko zadržavanje radi razgleda radi najljepše barokne crkve u sjevernoj Hrvatskoj.

Prema vrhu vode mnogi prilazi. Izabrala sam uspon iz Beleca koji je je polazna točka našeg uspona.

Uspon je usmjeren na Belige, umjereno zahtjevan, traje 2-3 sata. Uspon mogu savladati i planinari umjerene kondicije. U planinarskom domu „Pasarićeva kuća“ moguće je dobiti kuhani obrok i napitke po želji. Zadržavanje oko 1 sat.

Spust je usmjeren na Minđalovec ( 2 sata ) Autobus nas čeka u Belecu

Plan puta: Sisak-Zlatar-Belec

Polazak: Autobusom ispred željeznčkog kolodvora u Sisku 7,00 sati.

Oprema: standarna planinarska (rezervna odjeća i obuća), hrana i piće iz ruksaka ili u planinarskom domu Pasarićeva kuća.

Prijave u prostorijama Društva ili na mob 091 886 1917

OrganizatoricaVlasta Kolar

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

04 13 najava zavizan
Izleti

Zavižan (13.4.2019.)

Izlet u dobro nam znano područje Sjevernog Velebita, točnije oko Zavižana. Ovaj izlet je namijenjen za planinare svih kondicijskih mogućnosti, kao i za ljubitelje bilja i prirode.

CIJELI ČLANAK »
Izvor Kupe
Izleti

Izvor Kupe (12.5.2018.)

Izvor Kupe zbog ljepote i divljine prirode na posjetitelja ostavlja snažan dojam koji se dugo pamti. Sam izvor nalazi se unutar granica Nacionalnoga parka Risnjak i stiješnjen je ispod stotinu metara visokih vertikalnih stijena. Ima izgled malog ovalnog jezerca dužine 200-ak metara i širine oko 50 metara. Jezerce je ispunjeno mirnom i bistrom vodom zelenkaste boje, a leži na 321 metara nadmorske visine.

CIJELI ČLANAK »