Krk (30.3.2019.)

Teren na visoravni je u potpunosti kamenit. Kanjon Vrženica nalazi se na pola sata hodanja od Baške. Započinje sa zaravni Mjesečevog platoa, ispod vrha Diviška, na istočnoj strani bašćanske kotline te se pruža prema jugu do mora.

Plan puta

Mjesto polaska: Ispred željezničkog kolodvora u Sisku

Vrijeme polaska: 5:30 h

Prijevoz: Autobusom

Povratak: Između 22:00 i 23:00 h

Okupljanje je na željezničkom kolodvoru 5 – 10 minuta ranije. Planirani dolazak na prijevoj Treskavac na Krku uz usputnu kavu do 10:00 h. Moguće je ostaviti dio planinara na prijevoju, koji će se uputiti na vrh Obzovu. Bus dolazi u Bašku, iz koje se može na neku planinarsku ili turističku turu po izboru. Dvije su vođene ture, dok se na ostale može uputiti samostalno. Okupljanje za polazak u Sisak je u 17 h na mjestu dogovora.

Vođene ture:

1. Bašćanska draga – vrh Obzova – Baška

2. Baška – kanjon Vrženica – Mjesečev plato – Baška

Vrijeme hodanja na većini planinarskih tura: 5-6 h

Zahtjevnost hodanja: srednje zahtjevno

Oprema: U skladu s uvjetima na terenu (pripremiti odjeću za vjetar), na nogama obavezno gojzerice zbog grubljeg kamenog terena

Hrana i piće: Iz ruksaka, minimalno 2 L vode

Troškovi: oko 100 kn

Informacije i prijave: Na sastanku društva u srijedu uz obaveznu uplatu akontacije od 100 kn

Organizator: HPD Sisak

Kontakt i informacije: mail hpd-sisak@hpd-sisak.hr ili na mobitel: Marko Kotaranin – 095 909 7245

Na sljedećoj poveznici možete pročitati kako smo se proveli prošle godine na Krku 🙂 Obavezno pogledajte i galeriju fotografija: http://hpd-sisak.hr/index.php/obavijesti-menu-item/523-krk-2018


Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

 

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Image46
Obavijesti

PLEŠIVICA I OKIĆ (20.02.2016.)

Još jedan odlazak na planinarenje, još jedan prelijepi izlet, još jedan posjeta Samoborskom gorju u veljači.

Tog jutra ispred željezničkog kolodvora sakupio se veliki broj naših planinara. Danima se pratila vremenska prognoza na kojoj su se za tu subotu izmjenjivali snijeg, kiša, oblaci i sunce. Na kraju smo dobili najbolju kombinaciju – oblake i sunce.

CIJELI ČLANAK »
maglic naslovna
Izleti

Maglić, BIH (2. – 5.8.2018.)


Maglić je planina na granici Bosne i Hercegovine s Crnom Gorom, 20-ak km jugozapadno od Foče. Ima dva vrha: tzv. Mali Maglić (2386m) na bosanskoj strani i Veliki Maglić (2388m) na crnogorskoj strani, međusobno udaljena 10-ak minuta hoda. Planina je na zapadu omeđena rijekom Sutjeskom, na jugozapadu planinom Volujak (2283m), rijekama Drinom i Pivom na sjeveroistoku te planinom Bioč na jugoistoku. Posebitosti ove planine su da na njoj raste posljednja europska prašuma Perućica te da se s nje pruža pogled na predivno srcoliko Trnovačko jezero.

CIJELI ČLANAK »