Izlet Rab – vikend, 28. i 29. listopada 2023.

Polazak: subota, 28. listopada 2023. u 4:30 autobusom s parkirališta Sportske dvorane Zeleni brijeg u Sisku. Prijava sudjelovanja za izlet uz uplatu (50 €) srijedom u Društvu.
Povratak: 29. listopada 2023. u večernjim satima.
1. dan – subota, 28.10.2023.
Grupa A (Mišnjak – Kamenjak – Rab)
Nakon prelaska trajektom na otok Rab, grupa A započinje planinarsku dionicu iz trajektnog pristaništa Mišnjak. Staza je kamenita s relativno blagim usponom, a dionica prolazi prekrasnim krajolicima većim dijelom uz more. Nakon prijeđenih 6,5 km od početne točke, staza se uzdiže prema prvoj točki našeg uspona, vrhu Srednjak. Do vrha Srednjak potrebno je svladati nadmorsku visinu od 300 m po vrlo grubom, teškom i oštrom kamenju. Dalje se nastavlja nešto lakšom dionicom puta do vrha Kamenjak. Silazak je direktna dionica po Premužićevoj stazi prema naselju Mundanije i gradu Rabu. Dužina staze je oko 16 km, cca 7 sati hoda.
Grupa B (Rab – Kamenjak – Rab)
Nakon prelaska trajektom na otok Rab, grupa B nastavlja autobusom do grada Raba. Nakon kratke pauze, kreće na uspon prema vrhu Kamenjak. Dužina staze je oko 10 km, cca 4 sata hoda. Silazak je istom dionicom do grada Raba kao i grupa A.
Nakon silaska u Rab, moguć je duži odmor i okrepa u lokalnim ugostiteljskim objektima te razgledanje mjesta. Noćenje u kampu Zidine u Loparu.
2. dan – nedjelja, 29.10.2023.
Grupa A (Lopar – Kamenjak – Rab)
Staza započinje u Loparu, autokamp San Marino i nastavlja se na Premužićevu stazu do korita Vele Drage i uspona na Kamenjak te silaska u Rab. Dužina staze je oko 11 km, cca 5 sati hoda.
Grupa B (Lopar – Supetarska Draga)
Premužićeva staza broj 1. duga je 8 kilometara, a proteže se hrptom otoka, od kampa u Loparu do zaseoka Matići. Dio ove staze je osunčan, dok drugi dio prolazi kroz šumu. Na pola puta je skrivena dolina Fruga.
Postoji mogućnost dogovora o izmjeni predviđenih dionica hodanja zbog vremenskih prilika i kondicije sudionika izleta.
Težina staza: Staze grupe A su tehnički zahtjevnije. Zbog duljina dionica, potrebna je kondicija za obje grupe.
Prijave uz akontaciju od 50 € srijedom u prostorijama Društva. U slučaju vrlo lošeg vremena izlet se odgađa.
Oprema: standardna planinarska, uvjetovana vremenskim prilikama (rezervna odjeća i obuća), planinarske cipele s vibram đonom, hrana i piće iz ruksaka.
Organizatorica: Suzana Stanković mob. 098 913 9113
Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča. Voditelj izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti