Uspon na Mt. Fuji (3776 mnv), Japan (21.7.-1.8.2019.)

Vodimo vas u zemlju izlazećeg sunca. Ovo je putovanje prvenstveno namijenjeno planinarima i svima onima koji vole uspone na više ili manje poznate vrhove, jer daje priliku da se popnete na najviši vrh Japana, mitski vulkan Fuji 3776 m. Za uspon na vrh morate biti u dobroj fizičkoj kondiciji pa ćete prije samog velikog uspona isprobati svoju spremnost na nešto nižem vrhu Nantai 2486 m, nedaleko Nikka. Ako pak niste planinari, a rado bi posjetili Japan, slobodno nam se pridružite jer ćemo na ovom putovanju obići i sva ona najvažnija mjesta koja morate posjetiti kad jednom dođete u Japan. 

PLAN PUTA

1. dan: Zagreb – Azija
Polazak iz zračne luke Zagreb i uz presjedanje let za Tokyo.

2. dan: Tokyo 
U Tokyo stižemo ovisno o redu letenja. Nakon carinskih formalnosti odvest ćemo se do hotela gdje ćemo se smjestiti i noćiti. (transfer je uključen u cijenu ako putujete s istim letom kao i ostatak grupe)

3. dan: Tokyo (D)
Cjelodnevni razgled Tokya (pridružujemo se grupi – sastanak grupe kraj Ljubavne skulpture na Shinjuku – do tamo dolazimo u vlastitoj organizaciji). Vidjet ćemo svetište Meiji Jingu Shinto, Imperialnu palaču, Asakusu (hram Senso-ji, shoping aveniju Nakamise i vrata Kaminari-mon), Tokyo Sky Tree & šoping centar Sora-machi, a za kraj krstarenje po Tokijskom zaljevu. Tura završava na istom mjestu gdje je i počela. Povratak u hotel u vlastitoj organizaciji.

4. dan: Tokyo – Nikko (D) 
Doručak u hotelu, a zatim odlazak do stanice Asakusa pješice ili javnim transportom bez pratnje lokalnog vodiča. Prtljaga ostaje u hotelu u Tokyu. Transfer Limited Express vlakom do stanice Tobu u Nikko-u. Odlazak do hotela u vlastitoj organizaciji (sobe će biti slobodne ovisno o regularnom vremenu check-in-a). Slobodno vrijeme za ručak i samostalan istraživanja. Predlažemo da posjetite most Shinkyo, svetište Toshogu i hram Rinnouji. Noćenje. 

5. dan: Nikko – Tokyo (D) 
Doručak u hotelu, a potom prijevoz u vlastitoj organizaciji od hotela do Futarasan Jinja-e. Slijedi uspon na Mt Nantai 2486 m nadmorske visine (u pratnji licenciranog planinskog vodiča). Uspon i spust traju ukupno oko 6 sati, a sveukupna dužina staze je 8 km. Nakon što se spustimo s planine javnim prijevozom ćemo se prevesti do Tobu stanice (taksi ili javni prijevoz nisu uključeni u cijenu). Slobodno vrijeme za ručak. Transfer s Limited Express vlakom nazad u Tokyo na stanicu Asakusa. Potom povratak do hotela u vlastitoj organizaciji. Noćenje. 

6. dan: Tokyo – jezero Kawaguchi / Mt. Fuji (3.776 m) (D, V)
Doručak u hotelu, a zatim odlazak prema Mt Fuji-ju. Odlazak do stanice Shinjuku u vlastitoj organizaciji (pješice ili javnim transportom), a potom transfer Express autobusom do 5. postaje na 2.305 m nadmorske visine. Uspon u pratnji licenciranog planinskog vodiča do planinarskog doma gdje noćimo trajati će 4-6 sati. Večera i noćenje u planinskom domu na jednoj od zadnjih nekoliko postaja (ovisno o raspoloživosti). 
Oni koji ne penju ostaju u Tokyu u vlastitoj organizaciji.

7. dan: jezero Kawaguchi / Mt. Fuji – Tokyo (D) 
U 2:00 doručak u planinarskom domu, a potom nastavak uspona (45 minuta do sati i pol) i u zoru dolazak na vrh (sunce izlazi između 4:20 i 5:30). Potom spust do 5. postaje (oko 3 sata) odakle se vraćamo u Tokyo. Transfer Express autobusom do stanice Shinjuku i transfer do hotela u vlastitoj organizaciji. Noćenje u hotelu. 

8. dan: Tokyo – Kyoto (D) 
1 torba po osobi bit će prevezena iz Tokya u Kyoto kamo stiže isti dan. Nakon doručka sastanak s pratiteljem koji govori engleski i odlazak organiziranim autobusom do stanice Tokyo. Pratitelj će se ovdje oprostiti s nama i dalje nastavljamo sami transfer Bullet vlakom do Kyota kamo stižemo u popodnevnim satima. Na stanici ćemo se susresti s pratiteljem koji govori engleski i koji će nas dopratiti do hotela u Kyotu. Smještaj u hotelu i noćenje.

9. dan: Kyoto (D) 
Cjelodnevni razgled Kyota (pridružujemo se grupi – sastanak na stanici Kyoto u 8:20 sati) Transfer od hotela u vlastitoj organizaciji. Posjetit ćemo hram Kiyomizu-dera, hram Sanju-san-gen-do i tisuću kipova “Senju Kannon”, Arashiyamu, most Togetsu-kyo i šumu bambusa Sagano, hram Tenryu-ji, fascinantno svetište Fushimi Inari i konačno Zlatni hram Kinkaku-ji. Tura završava na istom mjestu gdje je i počela. Povratak u hotel u vlastitoj organizaciji.

10. dan: Kyoto – Nara – Kyoto (D) 
Doručak u hotelu. Do željezničke stanice odvest ćemo se javnim transportom (plaćanje na licu mjesta) ili pješice, a potom sjesti na Limited Express vlak za Naru, prvu stalnu japansku prijestolnicu, prepunu povijesnih znamenitosti, s jednim od najstarijih i najvećih japanskih hramova. Razgled u samostalnoj organizaciji. Predlažemo posjet parka Nara u kojem se nalaze glavne znamenitosti, kao sto su hram Todaiji, Kofukuji, svetište Kasuga i slično. Todaiji je jedan od najpoznatijih hramova izgrađen u 8. stoljeću kao glavni hram provincijskih budističkih hramova, dok je Kofukuji bio obiteljski hram Fujiwara, najutjecajnijeg obiteljskog klana u razdobljima Nara i Heian. Svetište Kasuga izgrađeno je kad i sama prijestolnica, a posvećen je božanstvu koje je zaduženo za zaštitu grada. U popodnevnim satima povratak u Kyoto na isti način (vlakom, a potom javnim transportom ili pješice do hotela) i noćenje.

11. dan: Kyoto – Osaka (D)
Doručak u hotelu, a potom odlazak u malo mjesto Uji na pola puta između Kyota i Nare, poznato po lijepim pejzažima, rijeci i mostu te po zelenom čaju. Ovdje ćemo posjetiti svetište Ujigami za koje se vjeruje da je najstarije očuvano svetište u Japanu i koje je prema nekim nalazima izgrađeno davne 1060 godine. Potom odlazimo u budistički hram Byodoin čija se dvorana Feniks smatra najimpresivnijom budističkom građevinom u Japanu. I svetište Ujigami i hram Boyodin su pod zaštitom UNESCO -a. Ulaznica za dvoranu Phoenix nije uključena. 
Slijedi transfer do Osake u kojoj ćemo obići Dotonbori okrug, povijesno-kazališnu četvrt, sada poznatu kao jedno od glavnih turističkih odredišta. Slobodno vrijeme za ručak. Drugi dio dana provest ćemo razgledavajući dvorac Osaka koji je okružen obrambenim jarkom, te putnike zbog svojeg položaja i zelenila podsjeća na Central Park u New Yorku. Potom slijedi vožnja do zračne luke u Osaki odakle započinjemo povratak kući. Let prema Zagrebu uz presjedanje. 

12. dan: dolazak u Zagreb
Dolazak u Zagreb očekuje ovisno o redu letenja. 

Cijena od: 15.550 kn + aviokarta

Kontakt za dodatne informacije o putovanju:

Edita Ciglenečki, kreatorica ture,
licencirani planinski vodič UIAA standard A, pratitelj grupe
mob. 099 6777 208

Preuzmi datoteku: Mt_Fuji_Japan.pdf (više informacija)


Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

image10
Obavijesti

Omanovac, 23.04.2016.

Iz Siska smo krenuli u 7:30 prema Pakracu (176m) iz kojeg smo nakon okrijepe kavicom, čajem i pakračkom ružicom krenuli prema Omanovcu jednom od vrhova  Psunja.

CIJELI ČLANAK »