„IZLET ZA PAMĆENJE“ Božica, Dijana, Vera…

Bio je to izlet isprekidan hodanjem šumskim putovima i obilaskom bisera karlovačkog kraja. Krenulo se iz Karlovca s vodičem Ivanom Lutzom koji nam je bio domaćin prema Starom gradu Dubovac, s vrha kule pruža se pogled na mjesto i okolinu, nastavilo se šumskim planinarskim putem do Vile Anzić gdje nas je dočekao Mladen Kuka inicijator i osnivač „Kuće slavnih karlovačkih planinara“. Veoma zanimljivim pričama proveo nas je kroz postav muzeja. Zahvalili smo poklonivši mu Monografiju našeg Društva. Konačno dočekan odmor na Kalvariji PL. Kući „Zvonimira Plevnika“ PD Dubovac. Okrepa i osvježenje. Napuštamo brdovite predjele nakon četiri i pol sata i silazimo u grad. Znatiželjno iščekujemo Aquatiku , jedinstven akvarij slatkovodnih riba u Hrvatskoj,odusevljeni obilaskom i preporučujemo svima.I na kraju vožnja do Brođana gdje smo se ukrcali na Žitnu lađu „Zora” i plovili rijekom Kupom. Nakon iskrcavanja pridružili smo se manifestaciji koju su organizirali mještani povodom prve plovidbe lađom.

U organizaciji izleta sudjelovale su Tatjana Trtanj, Željka Tuškanac i Vlasta Žarković.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

vrhovi-feature
Izleti

Čvrsnica (13. – 15.9.2019.)

Park prirode Blidinje nalazi se na sjeveru Hercegovine u području visokog gorja središnjih Dinarida. Obuhvaća područje planinskih masiva Čvrsnice i Vrana povezanih udolinom Dugim poljem i Blidinjskim jezerom. Park je omeđen kanjonima Doljanke sa sjevera, Neretve s istoka, Drežanke s juga i obroncima Vrana sa zapada.

CIJELI ČLANAK »
7-DSC08333
Obavijesti

Bunić – Mrsinj Grad

U subotu 18.05 trinaest planinara HPD Sisak i dvoje planinara HPD Zrin iz Petrinje posjetilo je Liku .Prohodali smo stazu od Bunića do Korenice u dužini od oko 18 km. Na stazi smo proveli oko 8 sati (od toga 2 sata smo odmarali).

CIJELI ČLANAK »