KOŠUTA – VELIKI VRH (2088m) 17.02.24.

Košuta je greben koji se proteže 10 km od graničnog prijelaza Ljubelj i pripada skupini Alpe – Karavanke. Sam greben čini granicu između Slovenije i Austrije, s prosječnom visinom od oko 2000 m. Strana koja gleda prema Austriji strmo se spušta u dubinu pa ova planina ostavlja dojam i pitome i divlje planine. To je jako zanimljivo u zimskim uvjetima, svakako u planinarskom smislu, a posebno ako se ide na uspon na jedan od nekoliko vrhova, kao što su Veliki vrh (2088m), Kofce gora (1967m) i Kladivo (2094m).
Planinarski dom Kofce nalazi se na 1488 m i dom je opremljem s jelom i pićem.
Boravak u ovom dijelu Alpa pruža nam izuzetan pogled na greben Košute i pogled na Storžić, Kamniške alpe, Begunjščicu, Stol te se u daljini vide i Julijske alpe sa veličanstvenim Triglavom.
PLAN PUTA:
Subota 17.02.24.
Ići će se osobnim autima, a polazak je planiran u 5 h ujutro. Nalazimo se kod Lidla, odakle se kreće prema Sloveniji i polaznoj točki za uspon, Matizovec.
Potrebno vrijeme za uspon je oko 3h i 30 min. Na izlet se mogu prijaviti svi koji žele ići, čak i oni koji nemaju iskustva u zimskim usponima. Oni koji nemaju iskustva mogu ići do doma i tamo mogu čekati grupu da se vrati sa uspona.
HRANA:
Hrana iz ruksaka, a tko želi može si kupiti jelo i piće u domu.
OPREMA:
KOMPLETNA ZIMSKA OPREMA:
ZIMSKE GOJZERICE, ŠTAPOVI, NAOČALE, KREMA ZA SUNČANJE. OBAVEZNO CEPIN I DEREZE.
Organizator izleta,
Jasminka Malnar
098 195 3490

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti