KOŠUTA – VELIKI VRH (2088m) 17.02.24.

Košuta je greben koji se proteže 10 km od graničnog prijelaza Ljubelj i pripada skupini Alpe – Karavanke. Sam greben čini granicu između Slovenije i Austrije, s prosječnom visinom od oko 2000 m. Strana koja gleda prema Austriji strmo se spušta u dubinu pa ova planina ostavlja dojam i pitome i divlje planine. To je jako zanimljivo u zimskim uvjetima, svakako u planinarskom smislu, a posebno ako se ide na uspon na jedan od nekoliko vrhova, kao što su Veliki vrh (2088m), Kofce gora (1967m) i Kladivo (2094m).
Planinarski dom Kofce nalazi se na 1488 m i dom je opremljem s jelom i pićem.
Boravak u ovom dijelu Alpa pruža nam izuzetan pogled na greben Košute i pogled na Storžić, Kamniške alpe, Begunjščicu, Stol te se u daljini vide i Julijske alpe sa veličanstvenim Triglavom.
PLAN PUTA:
Subota 17.02.24.
Ići će se osobnim autima, a polazak je planiran u 5 h ujutro. Nalazimo se kod Lidla, odakle se kreće prema Sloveniji i polaznoj točki za uspon, Matizovec.
Potrebno vrijeme za uspon je oko 3h i 30 min. Na izlet se mogu prijaviti svi koji žele ići, čak i oni koji nemaju iskustva u zimskim usponima. Oni koji nemaju iskustva mogu ići do doma i tamo mogu čekati grupu da se vrati sa uspona.
HRANA:
Hrana iz ruksaka, a tko želi može si kupiti jelo i piće u domu.
OPREMA:
KOMPLETNA ZIMSKA OPREMA:
ZIMSKE GOJZERICE, ŠTAPOVI, NAOČALE, KREMA ZA SUNČANJE. OBAVEZNO CEPIN I DEREZE.
Organizator izleta,
Jasminka Malnar
098 195 3490

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

2019 04 07 TPI 11
Obavijesti

Tragom 1. izleta HPD Sisak (7.4.2019)

Iako je kiša odlučila smočiti dan, planinari PD Djed, HPD Zrin, HPD Petrinja, članovi HGSS stanice Novska i oni koji će planinari tek postati, još su jednom uveličali tradicionalni pohod HPD Sisak na Hrastovičku goru.

CIJELI ČLANAK »

O nama

HPD  Sisak  dio je velike planinarske zajednice koja voli prirodu, štiti okoliš . Tradicija planinarenja

CIJELI ČLANAK »