Istra, Buzet: Staza sedam slapova (19.10.2019.)

Polazak autobusa iz Siska do Buzeta s predviđenim dolaskom do 9:00 sati. U 9:30 krećemo na Stazu sedam slapova. Nakon Komarovog mosta započinje blagi uspon na kojem prolazimo pored prva tri slapa, uključujući i najviši slap rječice Drage (Pivke), a po strmijem usponu izlazimo iz kanjona i nailazimo na četvrti slap poslije kojeg nastavljamo prema napuštenim zaseocima Blatne Vasi – Glistonija i Šćaveti, prvo prelazeći Dragu preko Napoleonovog mosta te kroz Kuhare dolazimo u obnovljeno staro selo Kotli gdje je predviđena dulja pauza za ručak i odmor, kao i za razgled stare vodenice i petog slapa jednostavnog imena Slop. Povratak prema Buzetu uz obilazak posljednja dva slapa te par gaženja brzaka rijeke Mirne. U 18:30 sati predviđen je polazak prema Sisku.

Vrijeme hoda i zahtjevnost: 6 – 7 sati/16 km – kondicijski i tehnički umjereno zahtjevno

Troškovi prijevoza ovise o broju prijavljenih.

Prijava sudjelovanja izletu uz akontaciju (100 kn) srijedom u Društvu ili telefonom/porukom u popodnevnim satima.

POLAZAK: subota, 19. 10. 2019. u 5 sati autobusom sa željezničkog kolodvora u Sisku

POVRATAK: iz Buzeta oko 18:30 sati

OPREMA: Standardna planinarska, uvjetovana vremenskim prilikama (rezervna odjeća i obuća ), planinarske cipele s vibram đonom (staza može biti prilično mokra i skliska), a za gaženje brzaka vodonepropusna obuća, te pričuvna obuća, rezervne čarape i ručnik, hrana i piće iz ruksaka

ORGANIZATOR: Anica Šandrk, 098 92 82 068

Fotografije u najavi: Mile Marinković

NAPOMENA:

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava neophodne zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ispunjava tehničke uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta i uputa vodiča.

Vodič izleta je dužan ne voditi osobe bez odgovarajuće opreme, kao ni osobe za koje smatra da nisu sposobne savladati očekivane napore.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Image47
Obavijesti

KRN (2244m)

22. i 23.08. obišli smo dio slovenskih planina koji planinari ovog područja rijeđe posjećuju. Dvadeset planinara obišlo je Krn i krnska jezera iznad Lepene.

 

CIJELI ČLANAK »