Zatvaranje PK Oltari (3. i 4.11. 2018.)

Vrijeme je bilo idealno, sunčano i toplo za ovaj dio godine, hodalo se u kratkim rukavima, čisti vidici.

3.11. Mračni Sisak napustili smo u 6.00 sati, prvo stajanje kavica i sl. a drugo na Vratniku, uvijek vjetrovitom gdje izlazi više od pola planinara. Priprema za pješačenje prema Oltarima dok su se ostali odvezli autobusom. S Vratnika svi smo krenuli zajedno, ali već na Biondićima odvojila se jedna ekipa za Jadičev plan, a ostali nastavljamo klasičnom stazom. Tijekom hodanja družilo se, sačekivali jedni druge, odmaralo na usputnim vidikovcima s pogledom na more i otoke, fotografiralo, brao šipak. Do 16.00 sati svi smo se okupili u kući. Ekipa iz busa dočekala nas je s toplom kućom, skuhanim čajem i složenim drvima. Večernji sati provedeni u druženju uz roštilj, piće i muziku. 

4.11. 6.30 sati ustajanje, doručak, spremanje kuće. Prije 9.00 sati autobusom smo se odvezli na Zavižan. Prvo zaustavljanje na Babić Siči, kupovanje karata za ulazak u NP, a drugo na parkiralištu podno PD Zavižan (1594m).

Ne zna se da li su planinari prije izašli iz busa ili nestali na jednoj od staza. Šetalo se, trčalo, penjalo, odmaralo u domu… Vrijeme i dalje odlično, ali s nešto nižim temperaturama. Ispenjali su: Veliki Zavižan (1676m), Pivčevac (1676m), Mali Rajinac (1699m), Balinovac (1602m), Vučjak (1645m), odhodali Premužićevu stazu sve do Rossijevog skloništa (1580m), stazu u Velebitskom botaničkom vrtu (1480m) i staze Zviri i Čovika. Veoma uspješno, zadovoljstvo na licima planinara.

Oko 15.30 krećemo s parkirališta i spuštamo se do Sv. Jurja gdje se tradicionalno popila kava i via Sisak.

Vidimo se i 2019. godine u još većem broju!

Tekst i fotografije: Vlasta Žarković

Fotografije: Biserka Kuzmić

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

P6160472
Obavijesti

Svilaja i Kamešnica

Paučina se zaplela u gojzerice lutalice. Već je vrijeme za krenuti??? S Đinom na Svilaju i Kamešnicu. Hm!!! U rano subotnje jutro putujemo prema Sinju, cilj nam planinarska kuća Orlove stine ,odakle još malo makadama, pa 1.15h uspona do vrha.

CIJELI ČLANAK »
image19
Obavijesti

Na Visočici, Panosu i Urljaju

 Dana 24.06.2016. god.četvoro planinara pohodilo je gospićku ljepoticu  Visočicu i Panos.  Izlet je organizirao i vodio Damir Vlahov –Geza.  Česti smo gosti tog prekrasnog kraja pa vjerujem da bi Aničin auto i bez njene pomoći  sam pronašao put iz Siska prema Baškim Oštarijama.

CIJELI ČLANAK »