Bjelolasica (11.7.2020.)

Dugačka je 7 km, obiluje prostranim gustim šumama prošaranim vapnenačkim stijenama i livadama. Sa vrha se pružaju prekrasni vidici.

Polazak: subota (11.7.) u 6.00 ispred Željezničkog kolodvora

Povratak: oko 20.00 sati

Plan hodanja: 4-5 sati

Staze će biti odabrane ovisno o vrsti prijevoza . Ukoliko će biti angažiran minibus za uspon je predviđena staza iz Begova Razdolja, a za spust preko planinarskog skloništa Jakov Mihelčić i Jančarice do Matić Poljane. Zaustavljanje kod planinarskog doma u Tuku. U slučaju prijevoza vlastitim automobilima uspon započinje na Matić Poljani, a tu se i vraćamo. Staze nisu tehnički zahtjevne. Savladavamo visinsku razliku oko 500 m. Brzina hodanja bit će prilagođena grupi.

Odjeća prilagođena vremenskim uvjetima, slojevito

Dokumenti: Osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica

Hrana: iz ruksaka ili prema dogovoru u nekom od ugostiteljskih objekata.

Troškovi: trošak prijevoza + osobni troškovi

Informacije: na sastanku društva

Organizator izleta: Vesna Šprajc mob. 0995930448

Vodič: Anica Šandrk mob. 0989282068

U slučaju lose vremenske prognoze izlet će biti otkazan.

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Uskrs na Oltarima 2013 015 - kopija
Obavijesti

Uskrs na Oltarima

Nadali smo se pogreškama u najavljenoj prognozi, nažalost bilo je još gore nego što se očekivalo. Uskrs već godinama zabijeli Oltare, ali ovog Uskrsa 2013., izmjenjivala se kiša s još jačom kišom, a u ponedjeljak, snijeg i oblaci nisu dali da odradimo planiranu „Zavratnicu“.

CIJELI ČLANAK »
20180710 130719 naslovna
Obavijesti

Triglav (7. i 8.7.2018.)

Izlet koji se trebao održati 29.6./1.7., ipak je održan protekli vikend, 7./8.7. Budući da je odluka o održavanju donesena u srijedu na sastanku, izletu su se uz organizatora pridružila još dva planinara. Sve je bilo „ad-hoc“, pa tako i cjelokupni plan. 

CIJELI ČLANAK »