ODGOĐEN IZLET – Risnjak (11.5.2019.)

Snježnik je kraška planina u zaleđu Rijeke, na rubu gorskokotarske visoravni. Planinski masiv Snježnika je smješten sjeverozapadno od nešto višeg vrha Risnjaka. Pogled koji se pruža s vidikovca na 1506 metara nad morem jedan od najljepših u Hrvatskoj.

Plan puta

Mjesto polaska: Ispred željezničkog kolodvora u Sisku

Vrijeme polaska: 5:00 h

Prijevoz: Autobusom

Povratak: U večernjim satima

Vožnja do Platka uz usputna stajanja. Staza je kružnog tipa i vodi od Platka do Risnjaka. Odmor na Schlosserovom domu i odlazak na vrh Veliki Risnjak. Nakon toga hodanje do Snježnika i povratak na Platak.

Vrijeme hodanja: 6-7 h

Zahtjevnost hodanja: srednje zahtjevno – zahtjevno

Oprema: U skladu s uvjetima na terenu, na nogama obavezno gojzerice

Hrana i piće: Iz ruksaka, minimalno 2 L vode

Troškovi: 100-140 kn, ovisno o broju prijavljenih

Informacije i prijave: Na sastanku društva u srijedu uz obaveznu uplatu akontacije od 100 kn

Organizator: Ivica Turković i Edita Ciglenečki

Kontakt i informacije: Ivica Turković – 098 174 4078, Edita Ciglenečki – 099 677 7208


Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

05-SDC14823
Obavijesti

Idemo na Ivanščicu (05.05.2013.)

Oblačno jutro. Polazak u 7 sati minibusom na najvišu i najmarkantniju goru Hrvatskog Zagorja. Već na samom početku putovanja imali smo peh. Na izlasku iz Dužice dogodila se prometna nesreća. Pred nama kolona vozila i neznamo do kada će biti obustavljen promet, pa se vraćamo na put preko Martinske Vesi.

CIJELI ČLANAK »