ODGOĐEN IZLET – Risnjak (11.5.2019.)

Snježnik je kraška planina u zaleđu Rijeke, na rubu gorskokotarske visoravni. Planinski masiv Snježnika je smješten sjeverozapadno od nešto višeg vrha Risnjaka. Pogled koji se pruža s vidikovca na 1506 metara nad morem jedan od najljepših u Hrvatskoj.

Plan puta

Mjesto polaska: Ispred željezničkog kolodvora u Sisku

Vrijeme polaska: 5:00 h

Prijevoz: Autobusom

Povratak: U večernjim satima

Vožnja do Platka uz usputna stajanja. Staza je kružnog tipa i vodi od Platka do Risnjaka. Odmor na Schlosserovom domu i odlazak na vrh Veliki Risnjak. Nakon toga hodanje do Snježnika i povratak na Platak.

Vrijeme hodanja: 6-7 h

Zahtjevnost hodanja: srednje zahtjevno – zahtjevno

Oprema: U skladu s uvjetima na terenu, na nogama obavezno gojzerice

Hrana i piće: Iz ruksaka, minimalno 2 L vode

Troškovi: 100-140 kn, ovisno o broju prijavljenih

Informacije i prijave: Na sastanku društva u srijedu uz obaveznu uplatu akontacije od 100 kn

Organizator: Ivica Turković i Edita Ciglenečki

Kontakt i informacije: Ivica Turković – 098 174 4078, Edita Ciglenečki – 099 677 7208


Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

lipa
Izleti

Istočna Medvednica: Gorščica i Lipa (26.1.2019.)

Uputiti ćemo se na istočni krak Medvednice, stazama koje su manje utabane od dobro nam znanih sljemenskih. Iz Vidovca ćemo se popeti do proplanka i lugarnice na Gorščici. Nakon kraće okrijepe, nastaviti ćemo hrptom Medvednice uz spektakularne poglede, do doma Lipa na vrhu Rog. U domu je predviđena duža pauza za ručak. S Lipe ćemo se spustiti u selo Planina Donja, gdje će nas čekati autobus za povratak kući.

CIJELI ČLANAK »