ODGOĐEN IZLET – Risnjak (11.5.2019.)

Snježnik je kraška planina u zaleđu Rijeke, na rubu gorskokotarske visoravni. Planinski masiv Snježnika je smješten sjeverozapadno od nešto višeg vrha Risnjaka. Pogled koji se pruža s vidikovca na 1506 metara nad morem jedan od najljepših u Hrvatskoj.

Plan puta

Mjesto polaska: Ispred željezničkog kolodvora u Sisku

Vrijeme polaska: 5:00 h

Prijevoz: Autobusom

Povratak: U večernjim satima

Vožnja do Platka uz usputna stajanja. Staza je kružnog tipa i vodi od Platka do Risnjaka. Odmor na Schlosserovom domu i odlazak na vrh Veliki Risnjak. Nakon toga hodanje do Snježnika i povratak na Platak.

Vrijeme hodanja: 6-7 h

Zahtjevnost hodanja: srednje zahtjevno – zahtjevno

Oprema: U skladu s uvjetima na terenu, na nogama obavezno gojzerice

Hrana i piće: Iz ruksaka, minimalno 2 L vode

Troškovi: 100-140 kn, ovisno o broju prijavljenih

Informacije i prijave: Na sastanku društva u srijedu uz obaveznu uplatu akontacije od 100 kn

Organizator: Ivica Turković i Edita Ciglenečki

Kontakt i informacije: Ivica Turković – 098 174 4078, Edita Ciglenečki – 099 677 7208


Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac dozvoljava upotrebu osobnih fotografija nastalih tokom izleta na web i Facebook stranici HPD-a Sisak.

Podijeli ovaj post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Slične novosti

Image13
Obavijesti

Tragom Prvog izleta (13.04.2014.)

U nedjelju, 13, travnja 2014. godine sisački su planinari obilježili 31. godina prvog izleta na Hrastovičku goru. Među planinarima se našao i Mile Božičević, jedini planinar, učesnik tog prvog izleta 9. travnja 1983. godine. 

CIJELI ČLANAK »
P1011451
Obavijesti

Samoborsko gorje (22.2.2020.)

Dan za pamćenje, kako po brojkama tako i po proljetnom danu usred „zime“ (kalendarski). 46 planinara, autobus, Sisak via Samobor na jutarnju kavu, krafne, a pokoja zaostala maska odaje fašničko ozračje poznatog nam grada.

CIJELI ČLANAK »